Öroninflammation, almanacka & gott recept

Nejdå, den vill inte alls ge med sig, på Pontus alltså. Igår bar det av till läkaren och han fick då nya droppar till öronen, men han har ont och det kliar, samt kommer blod ur öronen. Inget kul alls, men vi får väl bekänna färg nu eftersom han hittills varit väldigt förskonad på "vanliga" sjukdomar. I november har vi redan minst 4 besök på sjukhuset inplanerade. Detta plus allt annat så som bröllop, förberelser inför julbasar, hajker, gör att jag nu börjat göra en familjekalender där varje medlem i familjen har varsin spalt med det som händer just den personen. Annars hade vi nog aldrig haft koll på vart och när vi skulle vara på alla ställen. En vän funderade över denna i helgen och konstaterade att om min min önskan går i uppfyllelse om tre barn , så måste vi ändra så min hemmagjorda almanacka blir ett liggande A4 istället för stående som den är i nuläget - annars får vi inte plats med den eventuella femte familjemedlemmen. Ännu ett argument som Andreas snabbt nappade på och skrev ner i sin "svarta bok" :)

Hör just nu på radion att IFK ligger under med 2-0, ingenting som uppskattas...vi är ju såååå nära guldet, det ska väl inte behöva fela nu!!!!

Tips om ett supergott recept som jag kommit på själv efter lite hjälp från Liseberg faktiskt:

Saffransdoftande räkpasta
Fräs hackad lök i en kastrull.
Blanda i lite squash och paprika i ganska stora bitar.
Häll på saffran och hummerfond, samt grädde.
Låt koka en liten stund, peppra litegrann och ev. salta, strö på lite färsk timjan.
Lägg i räkor och kanske kräftstjärtar (fungerar utmärkt med tråkiga brukvarianten)

Servera till pasta och stö lite mumsig parmesan över.

Det blir supergott och är dessutom väldigt gott att värma på dagen efter i en matlåda (dofterna sprider sig så folk runtomkring tror att det är jul) och det går hur snabbt som helst att göra efter en slitig dag på jobbet!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0