Eftermiddag

Konstigt egentligen eftersom man ofta äter middagen lite senare och det då är kväll. Men igår hade vi iallafall en härlig eftermiddag tillsammans. Jag slutade tidigt och fick för första gången chans att hämta Moa (och Pontus) på förskolan. Mysigt och regnigt, men vi packade in Pontus cykel och Moas vagn i bilen och blåste hem till en pappa som precis slängt in en skinkstek i ugnen. Pontus passade på att leka av sig utomhus medan vi andra bakade bröd, dammsög halva huset, diskade och lagade mat. En underbart mysig kväll med god mat och trevligt sällskap av hela familjen. Förra veckan var det kvällsmöten i stort sett varje kväll, så nu var det skönt att bara vara vi.

Pontus passade på att berömma Andreas för inskolningen av Moa: "Åh, nu är Moa själv på förskolan, vad duktig hon är. Vad duktig du är pappa som har lärt ehnne att vara där så bra!"

Dock gick det inte så bra idag, fick precis höra efter en 11,5 timmars arbetsdag att Moa varit hemma nästan hela dagen för de trott att hon var sjuk. Hon åt ingenting och var allmänt ur balans, men väl hemma så levde hon upp, åt som en häst (ja, inte havre, men mycket) och levde rövare som bara hon kan. Nu vet vi ju att det var ett spel för galleriet, hoppas bara att hon kommer över det och blir sitt vanliga jag igen på förskolan.
Ganska tufft ändå med inskolning, tänk dig själv att bli inslängd i en verksamhet du aldrig har varit och då anpassa dig till detta och inte ha en aning om hur länge du ska vara där, eller vad som egentligen förväntas av dig. "Mamma/pappa kommer snart" Vad är SNART i ett barns liv???

Jag står inför detta faktum hela dagarna, men när min egen unge inte vill.....hmmm....då hjälper inte 3,5 år på högskolan inte :(


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0