Göta kanal



Känns som att vi varit borta i flera veckor, trots att det bara är i 3 dagar. Cykling längs Göta kanal, någonting som varmt rekommenderas. Vädret har varit helt fantastiskt och även sällskapet! Vi åkte i torsdags eftermiddag och det tog ca 2,5 timmar med husvagn på släp att ta sig till "Töreboda nästa" där vi tog in på en camping och sedan utgick vi därifrån på våra dagsturer med cykel. Första middagen blev det pizza och vin efter att förtältet rests upp och vagnen ställts iordning ca 5 meter från kanalen.

     

På lördagen packade vi ihop oss på våra cyklar och begav oss den 2 mil långa sträckan mot Sjötorp. Barnen turades om att sitta tillsammans i cykelkärran eller var och en för sig, en bak på min stol och en i kärran. Det fungerade väldigt bra och de tyckte det var roligt att cykla. Väl framme i Sjötorp lagade vi potatis på stormkök och njöt av sill och färskpotatis i den härliga solen.
På tillbaka vägen stannade vi i Norrkvarn och kollade in en miniatyr av Göta kanal, samt en båt där vi kunde leka av oss.

På kvällen blev det hemmagjorda hamburgare och grillad majskolv. Barnen slockande som två små ljus och sov gott hela natten.

Nästa etapp fick tyvärr svärfar hoppa över för hans knä hade svullnat upp enormt under lördagen, men vi andra fem begav oss mot Vassbacken där det var dragspelsstämma. Vi njöt i solen av vår medtagna picknick - cyklingsallad och självklart blev det även efterlängtad glass. När vi kom tillbaka till campingen så var det badet som lockade mest, men när det väl kom till kritan så var det bara Pontus och Andreas som vågade doppa sig i det superkalla vattnet.
Denna kväll blev det grillad fläskytterfile med färskpotatis och whiskysås. En promenad i Töreboda hanns också med innan barnen stupade i säng igen.

6 juni - Sveriges nationaldag, vilket Pontus tyckte var kul för han hade full koll på alla flaggor som vajade i vinden. Vi packade ihop husvagen och begav oss mot Forsvik, där blev det slussning och supergod glass innan vi for vidare mot en mysig badplats där vi gjorde lunch. Andreas och Pontus trotsade det kalla sjövattnet och badade även här. Hemvägen kändes lång, men tack vare den underbara friheten som vi fått under helgen så var det enklare att stå ut med lite gnäll i bilen.



Veckan som följer är det många kvällsmöten, så tyvärr får nog hallen hålla sig lite innan golvet kommer på plats, men snart så.....



Kommentarer
Svärmor/Farmor

Hej!

Vassbacken hette stället där vi rastade på lördagen.



Tack för en jättetrevlig helg.

2010-06-09 @ 07:21:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0