Varför heter det tek på slutet?

Idag blev det en tur till alla teken som finns, biblioteket och apoteket. Varför heter det egentligen tek? Någon som vet? Apoteket är ju inget ovanligt för där är vi varje måndag och hämtar ut medicin till Pontus, men biblioteket är tyvärr lite mindre besökt. Moa tyckte det var roligast att dra ut alla vuxenböcker och Pontus ville gärna sitta ner och läsa tillsammans med mig, svårt att kompromissa där :)



Det fungerade en stund och sedan blev jag för svettig av att springa runt och fånga in Moa, så vi åkte hemåt och tillbringade resten av dagen med att leka utomhus. Vi sprang i skogen och gjorde banor på gatan. Allt för att få igång så mycket sjukgymnastik som möjligt och det verkar faktiskt hjälpa. Standarsfrasen i familjen är: HOSTA!

När Andreas kom hem så blev det kål-och köttfärssoppa och sedan gick hela familjen ut och lekte igen. Då hade det regnat så moa fick inviga sitt nya regnställ, mycket tjusigt. Sedan kunde vi gå in utan att skämmas och äta rabarberpaj med vaniljvisp...mmm...då längtar man till sommaren!


Dagens konversation kring frukostbordet:
P - Jag vill inte ha nån pappa.
L - Vad vill du ha då?
P - Bara mamma.
L - Varför då då?
P - För du är så söt, så söt och pappa är bara tråkig. Så tråkig för mig.

Just nu är vi mycket elaka och tråkiga vad vi än säger och gör (enligt den yngsta mannen i familjen iallafall), så detta är nog ett led i utvecklingen.

Vårbilder:


Kommentarer
Farmor/Svärmor

Stackars Andreas! Han som é så gullig med barnen.

2010-03-23 @ 19:11:20
Lina

Man ska inte tro på vad Pontus säger just nu, han brukar gå omkring och säga att vi är elaka för det mesta. Och i nästa andetag så älskar han oss nåt oerhört, så det är mycket att testa olika ord tror jag och se om de faller ut som han tänkt sig.

2010-03-23 @ 19:55:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0