Pepparkakshus eller, båt, eller helikopter eller???

Min pappa arbetar normalt med däck och alla dess tillbehör (allt inom däck, utom däck), men jag är inne på att han kanske borde byta bana. Även om han är bäst på det han gör, så känns det som att han kanske ändå är snäppet bättre på att fantisera ihop pepparkakshus. Det hela började när Pontus var liten och pappa kom på att han skulle göra en pepparkakskonstruktion till Pontus, eller egentligen tillsammans med Pontus, men det ändras fort när vi insåg att Pontus inte skulle ha samma tålamod som pappa. Alltså har det blivit en tradition att varje julafton får Pontus en ny skapelse som han inte har en aning om vad det är. Första året var det en hundkoja.

Sedan blev det ett tåg.




Året därefter var det en ångbåt.


Förra året en helikopter.



I år skrev Pontus en lång önskelista på datorn, med bland annat snögolv, isgolv, sprite, en godismaskin, och mycket annat, så igår var pepparkakskonstruktionen en GODISMASKIN. Man lägger i några godisar och sedan gäller det att vinkla maskinen rätt så att godisen kommer ut. Degen som blev över blev en liten rymdraket och för att inte Moa skulle bli besviken så fick hon ett "enkelt hus", med massor av godis och med texten "Moas hus".
Pontus har haft en önskan om att få Eiffeltornet, men vi tänker att det kanske är bra att ha besökt Paris innan, så man har en relation till tornet.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0