Morötter och kaviar

Moa har en ny fascination - att skala morötter. Just nu äter vi morötter till varje måltid, rivna, stavar, kokta, tja i alla former som går. Dock är min make inte lika exalterad över detta faktum att det ständigt är morotsos i vårt hem eftersom han är grymt allergisk mot detta - att skala morötter eller potatis. Men som sagt skalningen -den står Moa för.

Jag har varit hemma i två dagar med barnen och vabat för Pontus fick troligtvis samma sorts feber som Moa hade i förra veckan, hög feber i ett dygn och sedan ingenting mer. Till skillnad från Moa så sov Pontus sig igenom större delen av sitt dygn, medan Moa tog sig en långpromenad när hon var dålig. Olikheternas fantastiska värld, en en gång! Igår orkade iallafall Pontus med en vanlig dag för då var febern borta. En tur till öronläkaren, där de dammsög hans öra som nu är geggigt igen och sedan åkte vi en sväng till min mormor där Moa lyckades med att ha sönder ett ljus, äta glass och godis och klappa en hund - strongt för att vara Moa! Sedan hade vi hela dagen till förfogande, klockan var bara 10.00 när vi kom hem, så en snabbhandling och sedan gick vi ut och lekte i skogen här hemma. Moa tog med sig dockan som bäddades ner i mossan, Pontus tog med sig tre frisbees som vi kastade hejvilt i tunneln och i skogen. Till slut ledsnade vi på detta och började att leka Kims lek - man hittar saker i skogen som man lägger på...tja, en frisbee, och sedan tar man bort en eller flera saker och den andra ska gissa vad som är borta. Jag och Pontus fick leka själva en stund, medans Moa var upptagen med dockans sovning i mossan, men sedan ville hon också vara med. Vi tog bort en sak och hon gissade. När vi tog bort kotten, så var det svårt, så då gav vi ledtråden att vi sjöng "ekorrn satt i granen, skulle skala....." Just det, vad vad det han skulle skala? Moas raka svar blev: MORÖTTER! Klockrent!

En annan sak hon hakat upp sig på är Kaviar. När vi kom hem ifrån vår Danmarksresa med farmor och farfar så fick vi med oss en nästan helt full tub med Kaviar som farmor och farfar haft med sig hemifrån Sverige. Så när de kom förbi senare på kvällen så lämnade jag tillbaka kaviartuben till dem, eftersom det ju egentligen var deras. Detta tyckte Moa bar mycket underligt - vi hade ju ingen kaviar hemma och nu kommer de och tar tuben ifrån oss?! Några gånger efteråt har hon uppmärksammat detta och när vi handlade kaviar senast så konstaterade hon att farmor och farfar inte skulle ta den ifrån oss. Nu skulle farmor och farfar passa barnen i tisdags då vi skulle på föräldramöte, varpå jag sa till Moa när vi var och gungade att: ikväll kommer farmor och farfar och passar er. Moa svarar: "å lämnar kavakar? Vi redan köpit kavakar hemma" Lina: Nej Moa, de har ingen kaviar med sig, de skall bara passa er, du har helt rätt, vi har redan köpt kaviar hem till oss.
Jobbigt när kaviaren är slut! Tänk på det, ta aldrig Moas kaviar, det kan få förödande effekter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0