SM-guld

                                   


                                                      ÄNTLIGEN....

Vaccin

Så, då har man varit och vaccinerat den lille....Havrix - mot hepatit A. Gick alldeles utmärk och vi avslutade det hela med att äta lunch med Jonas, mycket trevligt. Sedan ett långt apoteksbesök där Pontus blev kompis med en man som älskade att bygga med lego, så de hade roligt ihop. Trodde aldrig jag skulle få gå ifrån apoteket med bärkassar, men nu är man en erfaranhet rikare och kanske någon muskel i armen också :)

Tänk vad det är lätt att vara efterklok, att boka en resa huxflux, men sedan tillkommer mängder med saker: Pass till oss allihop pga. namnbyte, billigt? Näe....inte direkt. Vaccin, läkarintyg på alla mediciner, extra lappar på medicinen från apoteket. Jaja, men nu är det mesta fixat och vi ska snart åka, så det känns super skönt.

Höstdagar

I torsdags var en helt underbart härlig höstdag och jag o Pontus tilbringade eftermiddagen ute i trädgården spelandes fotboll och gungandes i vår nya hammock. Det enda som störde idyllen var maskrosorna som tydligen aldrig vill försvinna. Maskrosor i slutet på oktober??? Det är inte sant, vi har försökt allt, men ändå pryds gräsmattan av dess små solar. Okej på våren, då ser det mysigt ut, men inte nu på hösten...

Helgen har tillbringats på Tjörn tillsammans med mamma, pappa, Pontus, hunden Ofelia och valpen Chiva (läs vilddjuret). Mycket härlig helg, trots att Chiva överföll Pontus gång på gång och pussade på honom tills han var helt blöt.

Andreas passade på att ägna sin gräsänklingshelg åt jobbarkompisarna och Svensexa för PG, samt att han passat på att kratta löv i trädgården och lägga in allting inför vintern...skönt...

Sponsored by försäkringskassan

Pontus tog saken i egna händer och gjorde sig en hatt av ett kuvert från föräkringskassan, då vi med jämna mellanrum får sådana hem i brevlådan... han var noga med att kolla i spegeln att hatten satt som den skulle!

347842-4

Vi hade en riktigt mysig kväll igår, åt tacos och drack lite vin och sedan lekte vi hela familjen på golvet tills Pontus stupade i säng.

Ser det inte härligt ut....

Ser det inte härligt ut....
Vårt hotell Nesrine i Tunisien om 20 dagar!!!

Tunisien here we come....

Åh, äntligen har en av mina höstdrömmar införlivats, vi ska åka hela lilla familjen på en charter "all inklusive" till Tunisien i början på November. Snabba puckar, men det är så vi brukar arbeta för att få någonting gjort. Ska bli sååå härligt och framförallt så kostade det inte skjortan, bara hoppas att denna resa blir bättre än den då vi åkte till Marocko och inte trivdes alls, det är ju lite samma typ av land, så vi får hålla tummarna. Men i värsta fall kan man ju slappa vid hotellets härliga poolområde hela veckan, så slipper man bry sig om vilket land man är i :)

Ikväll har vi då testat Suchi, efter att Maria har pratat så gott om det, både jag och Andreas fick kväljningar så nu får vi duka upp en mackbuffé istället...men man kan ju inte ha någon åsikt om man inte testat.

Thandi - GRATTIS GRATTIS till nya fasta jobbet, härligt. Hörde lite mer info av Matilda idag när vi var i Lerum och badade, grattis!

Akuttandvård + Akuten = min underbara dag....

Usch och fy, igår när jag hämtade Pontus hos sin dagmamma så fick jag meddelandet att han ramlat och slagit i sin mun i en trottoarkant och att det hade kommit väldigt mycket blod, samt att han hade världens fläskläpp. Jag gick hem och kollade tänderna och såg att ena framtanden hade blivit lite avslagen, så jag ringde tandvården och fick en tid idag klockan 10.20. Vi åkte dit och Pontus vägrade öppna munnen, men hon kunde snabbt se att det mycket riktigt var en bit tand som var borta och hon hoppades att den inte fastnat i läppen, för det såg inte så ut. Ingen napp och mjuk mat i två veckor.

När jag glad i hågen åkte tillbaka till vår dagmamma för att lämna Pontus så fick han för sig att han skulle gå (läs springa) ner för en liten grässlänt, men benen bar honom inte riktigt, så kan klotade och landade pladak på asfalten, men tog emot sig med händerna. Vi gick fram och kollade tänderna först och främst och trodde sedan att det var okej. Då jag satte ner honom på marken och skulle säga hejdå, så såg jag hur hans högerben bara vek sig och han började skrika igen (mycket olikt honom att fortsätta skrika). Jag tog upp honom igen och försökte få honom att stödja på benet, men det gick inte, han kunde inte sätta ner foten.
Jaja, då bar det av till akuten och skrev in oss klockan 11.30. När jag sitter i väntrummet, med en son som bara vill upp och gå och inte inser förrän hans ben viker sig att han inte kan gå, så upptäcker jag att det sitter fast en bit tand i hans överläpp, så jag passade på att kolla om de kunde kolla på dte också när jag ändå var på akuten, men de tyckte det var bättre att kontakta tandläkaren igen...

Andreas kom förbi en sväng så jag fick köpt mig en macka, Pontus tyckte livet var urtrist eftersom han inte kunde leka med alla leksakerna, dä han inte kunde gå. Lite smärtstillande och mycket vänta, en tur till röntgen och mera vänta. Efter röntgen gick Pontus som vanligt på sitt ben igen och jag kände mig som världens kassaste morsa, klockan 17.30 fick vi så äntligen åka hem och då var vi både trötta och hungriga. Med tanke på Pontus sjukdom (PCD) så är han ganska van vid sjukhus, men t.o.m. han blev trött på att bara vara i en korridor tillslut.

Så imorgon bär det av till tandläkaren igen för att kolla vad de ska göra med tandbiten som sitter fast i läppen och då hoppas vi på ett lyckligare slut än vad denna dag bringat med sig.

Bihåleinflammation :(

Usch, då har man åkt på bihåleinflammation med allt vad det innebär, dundervärk i huvudet, rinnig näsa, lite fisförnäm hosta och grymme trött i kroppen. Knaprar tabletter hela dagarna, men det hjälper föga...

Kan väl till viss del skylla mig själv då jag tillbringade lördagsnatten i vindskydd och en temperatur runt noll kanske och redan innan kände mig lite krasslig, men vad gör man inte när det är möhippa...kul hade vi iallafall så det var ju inte helt bortkastat.

Nu får dock mitt och två andras projektarbete i storlek B-uppsats lida, då min hjärna bara går på halvfart pga allt snor som slåss med cellerna, men lite mer te och en yupplur under en filt i soffan kanske kan hjälpa till...

Skrivkramp...

Har ägnat hela förmiddagen åt att transkribera två intrevjuer till vår B-uppsats, trots att de inte var så långa så tar det enormt lång tid, men det är det värt...

Annars så händer det fasansfullt lite denna fredag, regnigt och ruskigt och känner inte alls att jag vill ut och sova i skogen imorgon natt, men tyvärr är det redan inbokat och svårt att dra sig ur nu pga ruskväder.

Tror att jag ska ta tag i tvätthögarna som fyller tvättstugan innan det är dags att hämta Pontus hos sin extradagmamma, sedan ska jag baka äpplemuffins, ett kul recept som jag hittade i Vi föräldrar...

Åh, i förrgår var vår bröllopsannons med i GP, trevligt men inte så billigt...huuu...347842-2

Så, då ska man hinna med att blogga lite också...

Äntligen har jag tagit tag i detta och hoppas att jag kan hinna skriva av mig av vardagens små bekymmer och annat....

Underbara höstdagar, man vet inte vad man ska ha på sig på morgonen för att vara lagom klädd till eftermiddagen, men vad gör väl det, så länge solen skiner. Pontus nya intresse är att plocka lönnlöv på vägen till dagmamma Monica, sedan sitter han med dem i sulkyn och låter vinden blåsa på dem så de fladdrar, mycket underhållande.

Mitt nya intresse borde vara blöjor, då jag tillbringat två av kvällens timmar med 6 andra människor i ett förhörsrum och pratat om blöjor för en marknadsundersökning....intressant? Ja, faktiskt och framförallt var det väldigt god fika och vi fick belöning i form av presentcheckar

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0