Länge sen!

Nu var det länge sen jag gjorde en uppdatering här. Hade gärna fått med lite bilder för mitt estetiska sinnes skull, men tyvärr hinns inte det med idag. J & T, tack för igårkvällen, mycket trevligt, vi borde ses oftare (gammal klyscha, som den här gången känns helt rätt). T: jag är oerhört stolt och imponerad av dig!!!!

Ikväll blir det 30-års fest, skoj, skoj och under dagen så ska vi fylla Pontus sandlåda med sand, så nu kanske vi slipper att Pontus förflyttar allt vårt grus ifrån grusgången till altanen och att han istället nöjer sig med att sitta i sin sandlåda och leka.

Apropå att lägga ut husen som vi är intresserade av? Jag har kommit på att det kanske är en dum idé, tänk om många läser här och då också blir intresserade av just det huset som vi vill ha, då kanske budgivningen sätter stopp för oss :(
Så T, vill du ha en egen nyckel till vår källare så ska vi nog knipa käft om det här drömhuset :) Självklart ska ni få följa gången ändå, men en länk blir nog för mycket skyltning!

Näe...sanden kallar!

Feber

Ojoj, helgen har varit händelserik trots att jag varit gräsänka. Under lördagen så passade jag och Pontus på att shoppa lite presenter inför kvällens tillställning...åh, nu ringde precis Andreas telefon och det var ingen mindre än Kenneth Andersson, men eftersom det troligtvis rör jobbet så vågade jag inte svara.

Jaja, sedan var vi förbi scoutgården en snabbis och hejade på de som var där på arbetsdag, snabbt hem och äta lite och Pontus sov i 20 minuter innan jag fick rycka upp honom ur sängen och åka och hälsa på A & P i deras nya lägenhet. Jätte fint var det och framförallt var det kul att träffas efter så lång tid. Vi fikade och sedan bar det av till min farmor och farfar för att fira farfar som fyllt 75 år.

Under gårdagen så planterade jag och Pontus lite blommor för att vårkänslorna skulle infinna sig och sedan åkte vi buss och spårvagn (till Pontus förtjusning) till Sahlgrenska och hälsade på H tillsammans med mormor. Pontus började gråta när vi klev in i salen, troligtvis trodde han att det var han som skulle träffa läkare, så det blev nog lite konstigt, men efter ett tag gick det över och han bjöd H på russin. Idag skulle han börja med cellgifter....

Sedan åkte vi hem till mormor där M & R mötte upp också åt vi middag tillsammans, mormors mumsiga biffar med lök och kantarellsås...mmmm.... Pontus verkade allmänt slö och ville bara sitta i mitt knä och jag kände hur han succesivt blev varmare och varmare, så när vi kom hem hade han 39.6 grader och kändes kokhet.

Nu ligger Pontus i vår säng och sover och är supervarm, men han har iallafall fått i sig lite yoghurt. Oftast när han har feber så sover han hela tiden, så jag får väl försöka plugga lite nu för att fördriva tiden fram tills Andreas kommer hem.

J: snart är semestern slut...hihihi...hoppas att ni har haft det underbart!

Tandläkare

Så, då har man varit hos tandhygienisten idag eftersom min ordinarie tandläkare hade fullt upp. Men i ärlighetens namn så går jag hellre till hygienisten för de är inte så hårdhänta och pratar mer med mig som patient. Tandläkaren brukar oftas föra samtal med sin sköterska och då kan jag lätt känna mig lite som femte hjulet... Jaja, allting såg iallafall bra ut och det var ju skönt, min största fasa är att visdomständerna ska krångla så jag får dra dem, men det verkar lugnt än så länge.

Idag är sista dagen att anmäla sig till Badkarsrallyt 2008 och det har hunnit komma in 11 ekipage i skrivandets stund, så i år slipper vi ställa in....JIPPIE! Känns som att det flyter på som det ska och idag ringde tidingen och undrade hur läget var. Hoppas bara på mycket publik, nu när vi har Allum som konkurrenter, så vet man ju aldrig. Glöm inte att det är den 19 april med start vid Kåhögsbron i Jonsered klockan 12.00, målet är vid Kyrkbron i Partille!

Har precis suttit i solen och pluggat och ska snart iväg på simskolan med Pontus, det gick för övrigt bra när vi var med senast, nu när han har börjat i en grupp med äldre barn så var jag ju lite osäker, men han verkar fixa det och vi gör ju de övningar som passar honom och på hans premisser.

Ledsen

Igår fick jag veta att min mormors särbo har fått obotlig cancer.  Det känns tungt och jobbigt och jag har många funderingar kring livet just nu. Han tycker så mycket om Pontus så vi måste verkligen försöka ta oss tid att träffas och jag önskar att Pontus var lite äldre så han skulle minnas denna underbara man som kom in som en storm i mormors liv och gjorde henne så upprymd och fåfängd. Livet har sin gilla gång, det vet man ju, men det kommer ändå som en chock när man får så tråkiga besked...

Jag ska egentligen försöka plugga, men  det är svårt när tankarna vandrar iväg med en, men jag måste nog ta mig i kragen för i helgen blir jag gräsänka så då blir det inte mycket tid över för böckerna.

H: tänker på dig och hoppas att vi snart kan komma och hälsa på!

Underbara sol

Åh, har ägnat eftermiddagen åt specialpedagogikens historia ute på trappan i världens skönaste sol, 22 grader och hur härligt som helst. Jag inser nu att mitt pigment förändras allt eftersom jag blir äldre. Jag tyckte alltid att mamma hade så mycket fräknar över hela kroppen och jag hade ju bara i ansiktet (så som det ska vara enligt min mening då när jag var barn), men nu börjar jag inse att det inte bara är mitt ansikte som får prickar utan hela kroppen har invaderats, så att Pontus är rödhårig är ju egentligen inte alls konstigt. Mer konstigt är det som läkaren sa: att rödhåriga reagerar annorlunda på mediciner än vad blonda eller brunhåriga gör. Det förklarar ju varför alla läkare och sköterskor kommenterar Pontus hår...

Snart blir det simskolan för Pontus, första gången i den ny grupp med äldre barn, för att få lite utmaning, så vi får väl se hur det går. Känns sådär att krypa ner i en 34 graders pool nu när man vill sitta ute i solen och gôtta sig, emn vad gör man inte för sitt vattendjur till son....

T: shysst kommentar om husvisningsidén, ska absolut komma ihåg det, blir kanske roligare att läsa min blogg då :) Mäklaren ringde Andreas igår och försökte övertala honom till att vara med och buda på huset, men han tackade artigt nej (vilket troligtvis flera har gjort eftersom hon var ganska angelägen och tom kom med tips på hur vi kunde göra huset annorlunda, med väggar hit och dit).
Redo för PR i badkar imorgon??

Kalas

Stort tack till alla som kom på Pontus 2 årskalas, det var mycket uppskattat att ni var här och han blev väldigt glad för alla presenter som han så fräckt slet ut näven på er när ni kom.  På kvällen hade vi en väldigt trött kille som bad om att få gå och lägga sig, så vi körde verkligen slut på honom under dagen!image49image50

Apropå husvisningen så var det inget att ha och det var hela familjen överens om, som tur var. Men det är alltid kul att kolla runt lite på marknaden och se vad som erbjuds....

Nu har jag precis börjat en ny kurs, så nu kommer min systemångest; var ska jag vara, när ska jag vara, vad ska läsas, när ska läsas, vad ska jag skriva om i fördjupningsarbetet??? Usch, usch, men snart är det sommarlov och då ska jag njuuuta!

J: ha nu en toppen bra semester, jag är sååå avundsjuk på dig!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0