Mysdag

Idag bestämde jag o Pontus oss för att ha en egen mysdag eftersom jag ligger bra till med mitt pluggande o kände för att bara vara tillsammans. Vi började med en stadig grötfrukost och sedan åkte vi iväg till Öpnna förskolan där vi lekte, sjöng och åt lunch. Därefter blev det en tur till biblioteket och lånade lite kul barnböcker, plus att jag inte kunde hålla mig, utan köpte min absoluta favvobarnbok "Petter och hans fyra getter". Hur jag fortfarande kan tycka om den är ett under, då mina föräldrar jämförde mig med trollet Ludenben - alltid arg och hungrig som en varg, samt att han var extremt luden, vilket även stämmer in på verderbörade.

Nu kom vi precis hem och Pontus var helt slut, så nu sover han nog en stund medan jag återgår till mina studier.

T - ha det bäst i skidbackarna, eller hemma vid spisen :)

Regn överallt!

Usch, morgonen tillbringade jag o Pontus på sjukhuset för en rutinröntgen av hans lungor och hjärta, dock får man inget svar förrän man ska till ordinarie läkaren, men men, det känns som om allting är som det ska. Tråkigt bara att sitta och vänta så länge med blöta kläder, för lat som jag är orkade jag inte ta av mig mina genomblöta regnbyxor utan lät fukten påminna mig om en ännu blötare promenad hem.

Väl hemma är det bara plugg som gäller för snart ska Pontus hämtas hos dagmamman igen och ikväll ska söstra mi passa honom, då jag o Andreas ska på styrelsemöte.

Hoppas att alla ni där ute får en euforisk dag trots det eviga regnandet!

Nu är vi redo...

Kolla in här va! Snart bär det iväg!!!image33

Weekend i Jönköping

Åh, vad härligt vi har haft det i helgen. Fredagskvällen ägnade jag åt Pontus tanter, då vi bjöd M på indisk restaurang. Det var gott, men speciellt och jag var oerhört glad att jag provade. Sedan gick vi och drack kaffedrinkar och åt muffins på Evas Paley och det var så trevligt så jag höll på att glömma bort att jag skulle upp tidigt på lördagen.

På lördagsmorgonen tog jag och Andreas tåg till Jönköping, där vi blev mottagna av J & F på perrongen, där de stod med en MARMIN-skylt och gav oss turistbroshyrer om staden. Jag kom på att jag glömt min baddräkt så första uppdraget var att köpa en bikini och skidhjälmar och vi lyckades med båda delarna i samma affär som tur var. Sedan var det dags för lunch, incheckning på hotellet och lite mer strosande på stan. På eftermiddagen slappade vi i bubbelppol och låg på relaxavdelningen och...ja, just det...relaxade och kolla på TV. På kvällen var det jättegod buffé på hotellet och sedan la vi oss i sängen och kollade på festivalen. Väldigt utsövda vaknade vi klockan 7 morgonen efter, men stannde kvar i sängen och kollade på TV. Sedan var det världens godaste image29
ekologiska frukostbuffé och vi åt tills vi storknade och jag somnade en stund i sängen medan Andreas packade.

På förmiddagen tog vi bussen till A6-centret och shoppade lite kläder, passade på med allt sånt nu när vi var barnlediga, för det kändes som vi hade all tid i världen. Sedan fick vi en jättehärlig promenadimage30 tillbaka till hotellet, hämtade väskan och gick ner och tog bussen hem till Göteborg. Där möttes vi av Andreas föräldrar som hade passat Pontus (tack för hjälpen) och dessutom en nyklippt Pontus som iallafall var lite glad att träffa sina föräldrar.

Åh, våren...

image31
Åh, vilket vacker väder, solen skiner idag...(läs det med skånsk dialekt och lite melodi). Är det inte helt underbart, äntligen vaknar jag upp ur min vinterdvala och kan längta ut i trädgården.

Förmiddagen har jag och Pontus tillbringat på öppna förskolan med sångstund och lek, så nu väntar jag bara på att han ska vakna så vi kan gå ut och åka Bobby-car på cykelbanan...mmm...underbart!

Segt...

har pluggat hela dagen så nu är hjärnan helt tom (fast den borde ju vara full). Ska snart bege mig iväg o hämta Pontus o sedan är förhoppningen att vi ska få med Andreas o handla skidor till Pontus o hjälmar till hela familjen, för snart bär det iväg till Idre med hela tjocka släkten.

Trött...

Igår var det en hejdundrans fest med mycket trevligt folk, mat, dryck och dans. Sista gästerna gick runt 03 och då satte vi igång att städa lokalen med mycket energi. När vi bara hade hallen kvar att våttorka och klockan var halv fem, så kröp vi ner i våra sovsäckar och släckte lampan, det var du det hände.... det började brumma nåt ofantligt, troligtvis var det en fläkt som gick igång när lampan slocknade och ingen av oss kunde somna. Så vi klev upp ur sovsäckarna och städade det sista som var kvar, packade bilen och släpkärran (det var mycket mat och dricka kvar) och åkte hem. Så klockan 06 gick vi och la oss, klockan 09.15 ringde Andreas pappa och väckte mig, för Andreas studerade taket och kunde inte sova. Sedan har vi röjt allting från festen, städat hemma, slängt mängder med återvinning och tagit oss varsitt bad i väntan på att nästa gäst-gäng ska komma klockan 16. Ingen rast och ingen vila, men men, man fyller ju bara 30 en gång, så då får man väl bjuda till.... men nu börjar det kännas i dansfötterna och rödvinshuvudet och troligtvis blir det en tidig kväll för hela familjen.image32

Äntligen över minus 2 i kylen...

Äntligen har Electrolux varit här och fixat vårt kylskåp som nu 4 månader efter att försäkringen gått ut lyckades paja i någon kylsensor eller nåt, så kylskåpet har inte kunna hålla kylan utan har ibland varit uppe på 8 grader och ibland på minus 2, vilket har gjort att gurkan och tomaterna inte mått så suveränt bra och fått hålla till i matkällaren bland vin och öl istället.

Gårdagskvällen tillbringade jag och Pontus med gammelmormor först och sedan mormor och morfar, så Andreas skulel få lite tid att grundmåla köket, så nu görs det framsteg även där. Bänkskivan åkte på plats i söndags och nu är det bara målning och kakling i stort sett kvar, längtar såååå tills det blir färdigt.image28

Nu är det dags att återgå till kurslitteraturen igen, men jag har iallafall fått vila hjärnan lite här framför datorn nu...

Jippie...

Idag känns det underbart att sitta inne och läsa och skriva 3-5 sidors referat på kurslitteratur som egentligen är ganska intressant, men oerhört mäktigt att orka med. Så tittar man ut genom fönstret och regnet bara vräker ner, då får man lite inspiration och känner att det inte är så dumt att sitta inne ändå. Tänker bara på Pontus (som iochförsig älskar regn), som var jätteblöt redan när jag lämnade honom hos dagmamman och då ska de ändå vara ute i kanske två timmar till, hua..

Köket? Nja, går väldigt sakta men säkert framåt, för nu ligger fokus på Andreas 30-års fest som är nästa lördag, ska bli såååå kul! Har desutom kommit på en mysig överraskning som han ska få i present (vi som aldrig annars brukar ge varandra födelsedagspresenter...vad är det för mening med att jag startar nu då?!)

Nu i helgen ska vi på kalas hos Pontus bästa kompis som fyller två år och sedan ska vi sälja vattendroppar på Allum, så har du vägarna föbi, kom och köp en vattendroppe och därmed skänker du pengar till att skolbarn i Etiopien ska få rent vatten. Detta gör Porthälla Scoutkår i samarbete med Unicef, så det känns som en väldigt bra kampanj!image27


Nu väntar litteraturen....jippie!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0