Villervalla

Åh, har haft en mysig dag i Haga idag med mina barn. Villervalla hade 2 för 1, vilket gjorde mig helt salig och det blev lite småköp till Moa. Dels lite julklappsbyten som var för små i storleken, men även lite nytt...så härliga grejer! Vaknade dock av att en galning började ringa på hemtelefonen redan klockan 06:30, då jag o Moa sov som bäst. jag la mig redan 20.00 igår, så jag hade nog egentligen sovit färdigt, men vägrade ändå att ta telefonen så tidigt av princip skäl. När det ringde igen klockan 07.00 så började jag vakna till liv och sedan 07.15, så började jag anan att någonting inte stod rätt till och tänkte att nu måste jag nog ta det. Så när det ringde klockan 07.20 rusade jag upp utan att väcka Moa och tog telefonen. "Ja, det är Lina". "Åh, ursäkta, då har jag nog ringt fel". "Vem är det då?" *klick*

Då var jag inte på mitt bästa humör och Moa vaknade så det var bara att börja dagen som om ingenting hänt och köra vidare så....

En tur till läkaren med Moa hann vi också med, han var dock mer intresserad av Pontus spegelvändhet än av Moas förkylning, men konstaterade att vi ska köpa nässpray och köra med koksalt till henne så kanske hon slutar hosta sig igenom nätterna, vilket har resulterat i dålig sömn för oss alla. Koksalt, har ni det hemma? Jorå, mängder!!!! är det något vi har så är det koksalt, i olika former och min kompis M, är ganska fascinerad av vårt medicinskåp. Det är inget sånt där litet hemmaapotek, utan ett helt skåp, från golv till tak med mycket spännande grejer i. Apoteket i Partille fick en chokladask av oss i julkapp nu senast vi var där, eftersom vi blir så bra bemötta och för att de hjälper oss med att blanda färdigt Pontus medicin varje måndag så vi bara kan knalla i och hämta den. Det är underbart och det känns skönt att uppmärksamma att vi uppskattar det de gör för oss!

Några av våra närmsta vänner kom hem på middag idag (tacos), en liten improviserad övning. Kändes skönt med tanke på att två av dem bott på annan ort ganska länge, så nu kan vi göra de där små utflykterna och besöken utan alltför mycket planerande, vilket passar vår familj ypperligt. Egentligen hade jag tänkt göra soppa med skikmacka, för vi hade en 4,4 kg skinka i år och det är en hel del kvar, men sedan var avocadosarna så billiga så då blev jag bara tvungen att göra guacamole istället och vad är en guacamole utan tillbehör? Näe...så det blev en helomvänding i affären och allting var uppochner (Moa tappade bort sin napp, Pontus körde en bil) så jag glömde kvar alla varorna på bandet och var på väg ut genom dörren när kassörskan stoppade mig och meddelade att varorna låg kvar. Jag är helt enkelt för van vid shop-express på ICA, för där behöver man inte lägga upp eller packa ner några varor vid bandet. Tänk vilken shock om jag kommit hem utan varor :(

Julmys och massa snö!

Åh, nu har vi firat jul i dagarna tre, precis som sig bör och mycket mysigt. Dock många sena kvällar för barnen, men de återhämtar sig nog snart :)

Julafton var det fullt ös, med två tomtar och massor med julklappar, alla var nöjda och Moa ägnade sig mest åt att rycka i andras paket och äta presentpapper (någon som trott nåt annat???).
Igår valde vi att packa ryggsäcken och ge oss ut på en mysig promenad i snön....som sedan övergick till mycket och väldigt kallt regn. Men vi var en bit på väg och Pontus var tapper och gick hela vägen, så det var inegn idé att låta regnet stoppa oss. Vi stannade vid en lekplats och lekte en stund och sedan åt vi vår matsäck inne i en pytteliten lekstuga, där jag o Andreas fick sitta hukade och äta. Men mysigt, det var det!


 
På kvällen bar det av hem till gammelmormor på lutfisk och Pontus kommenterade då innan vi åkte: Mamma, hos gammelmormor vill jag äta margarin! Vadå, margarin? Jo, sånna där små vita berg. Jaha, (Andreas kom på det) maränger menar du. Japp!
Synd att de var slut när vi kom dit, men han är en jäkel på att förklarar vad det är han menar, fast med andra ord....något han fått av mig kanske, som älskar att spela sällskapsspel som går ut på att förklara saker. Mat fanns det dock i mängder, som vanligt och lika vanligt är det att pappa får kolik efter maten, men i år verkade det även drabba mig, så här är reslutatet:


Idag har varit en fantastisk dag med hur mycket nysnö som helst, så det blev pulkaåkning och snölykta-bygge. Sedan åkte vi med kusinerna och farmor och farfar till Lisebergs teatern och såg på "Pippi firar jul", som var jättekul. Moa hade turen och fick vara med sin mormor och morfar under tiden, stort tack för att ni ville träffa henne även idag, efter tre dagar tillsammans...vänta bara, snart är det 14 dagar!!!
Vi åt middag hos farmor och farfar och sedan hade vi lite diabildsvisning. När vi kom hem så ville Pontus tända snölyktan, så nu lyser det fantastiskt fint i vår trädgård.Dagen innan julafton var Pontus med mig på jobbet, för det var väldigt lite barn där. Det var jättekul och jag tog med några av barnen ut och åkte stjärtlapp. De andra barnen kallade mig för fröken och Pontus blev lite smått förvirrad, så efter ett tag hör jag hur han ropar på fröken (alltså jag) och en annan pojke börjar ropa mamma. Som tur är så svarar jag ju på båda, så resten av dagen blev det "frökenmamma", för att slippa förvirringen. Det var en superhärlig dag med det bästa av båda världarna, som ett kinderägg nästan!

GOD JUL

Så, imon är äntligen den stora jäktardagen här...hela släkten ska försökas hinnas med, tur att vi bor i samma kommun allihop iallafall.

GOD JUL vill jag passa på att önska er alla! Härligt att den äntligen blir vit, och då menar jag ej ur alkoholhaltig synpunkt i år :)

Granen står så grön och fin i stugan....

Åh, i år har vi lyckats....okej då, den barrar en hel del, men förra årets gran var katastrofal och då köpte vi (läs ANDREAS) den t.o.m för 150 kronor. I år har vi huggt den själva i Dalsland och det gav resultat. Äntligen behövde vi inte leta efter en pytte-gran heller, för nu har vi ju ett vardagsrum på hela 30 kvm, så nu var det bara att gå på skönhet och det lyckades. Den är sååå fin och det luktar jul i hela huset. Dock vill vårt stora fikusträd inte vara tillsammans med granen, så det har fått flytta in i Moas nyrenoverade rum istället.

Igår var det även griljering av skinkan som gällde, en stor en på 4,4 kg direkt ifrån Andreas charkkontakt och den smakade ljuvligt. Så julmust, klädning av gran och skinkmacka, jorå, kvällen var räddad.

Vi har även vår fina tradition att Andreas bär in granen iklädd tomteluva (ja, inte bara förstås, fast det hade varit en kul tanke till nästa år :)), samtidigt som jag och Pontus står inne och tar emot den och sjunger julsånger. I början var det jag som sjöng, men nu har Pontus tagit över detta och jag håller egentligen bara i kameran. För allting ska filmas förstås, sedan tittar vi på filmen och ser vad som har förändrast från föregående år. Mycket trevligt och helt urballat egentligen. Supersynd att det inte går att lägga upp filmklipp här för det hade varit en höjdare :)


Men granen måste ju få synas här iallafall:Moa- dammsugaren, skulle förstås smaka på kulorna också.


Fönster-TV

Tog en promenad med min lilla familj i lördags till en lekplats i närheten där vi gungade och hade trevligt. På hemvägen hade det mörknat och när man har det tänt inomhus och det är mörkt ute så ser man väldigt väl in genom fönstrena hos folk, vilket jag fick bli varse denna kväll. Vi gick förbi ett bostadsområde och jag kollade in genom fönstrena som jag alltid gör när jag går förbi ett fönster, lite av en dragningskraft som rycker tag i mig. I ett fönster ser jag en man som står i kavaj och dukar ett bord och har TV´n på snett framför sig. TV´n är vänd mot fönstret där jag tittar in och till min stora förvåning är det tre brudar som suger av en man på TV´n. Jag blev lite paff och gick fort förbi fönstret samtidigt som jag började gapa lite över detta inför Andreas, som inte trodde mig utan gick tillbaka och fram emot fönstret igen och ser samma sak, men är inte alls så överraskad av detta. Jag gormade lite till och tyckte det var skamligt hur man kan ha på en porrfilm när man står och dukar ett bord och framförallt med TV´n vänd emot gångbanan precis utanför. Lite respekt för sina medmänniskor tyckte jag. Andreas (som är den lugna parten i vårt förhållande) tyckte att det ju är upp till var och en och jag är ju inte tvingad att glo in i andras fönster. Jag drog parallellen om det hade gått förbi några barn eller så och Andreas menade att man får göra vad man vill i sitt eget hem. Dock kunde ju TV´n kanske stått lite mera osynligt.

Jag kan ändå förvånas över att man tycker det är njutningsfullt att se på dessa filmer samtidigt som man dukar ett bord. Jag trodde man kollade på sånt i annat syfte och Andreas hävdade att det inte finns någon man som han känner som tittat på en HEL porrfilm, för de är inte så underhållande egentligen.

Jorå, spännande saker händer runt omkring oss när vi minst anar det.

Nu ska jag bänka mig framför såpan som jag egentligen inte vill se...men ändå känner mig dragen till, och jag kan garantera att ingen ser in på vår TV iallafall :)

Räkning?!

Hoppsan, jag som trodde att jag o Moa uttnyttjade systemet vid vår ambulanstur härom veckan. Tji, fick vi när det idag damp ner en räkning i brevlådan. Inte alls så vi blev ruinerade (150 kronor), men jag blev lite förvånad, för det hade jag ingen aning om, eftersom jag haft turen att aldrig tidigare behövr ringa en ambulans. Samtidigt som jag tycker det är väldigt bra att ta betalt för det, för tänk hur många som hade kunnat uttnyttja det annars.

Igår var vi på supermysigt lussefirande utomhus på Pontus förskola. Han tvekade in i det sista över vad han skulle vara utklädd till, pepparkaka eller tomte och det blev det sistnämnda. Världens sötaset tomtenisse sjöng och åt på sitt ljus under framträdandet. Nästa år blir det inget tärnljus för den killen, för det såg oerhört suspekt ut.I söndags fick Lisberg sig fint besök av familjen Marmin. Pontus provade att åka skridskor för första gången i sitt liv, med blandat resultat. Han tyckte att det var väldigt roligt, men pappan fick ont i ryggen.

Godisstart?

Jaha, då har Moa testat godis två gånger i sitt 9 månader gamla liv. En gång för någon vecka sedan, då Pontus bjöd henne på en stor vingummi. Jag undrade varför det var så trångt att få in skeden med mat i munnen på henne (hon satt i mitt knä och jag matade henne bakifrån), då jag upptäckte en stor godis, som hon frenetiskt smaskade på. Ut med den och in med mat, trodde jag ja. Näe...mat var ingen göjdare efter det kan jag lova.

Idag fick hon tag i en av Pontus chokladkalendrar och helt plötsligt ser jag hur hon står och smaskar på en chokladbit. Hon mumsade ett bra tag och sedan letade hon som en galning efter kalendern, som jag gömt undan.

Jorå, det bli nog en bra tjej av henne också så småningom. Hon är iallafall handlingskraftig!

Trött

Under veckan som gått har det gått i ett här hemma. Mycket fixande inför julbasaren som var med kåren idag, men det var det värt efter räknandet av kassan :)

Var på scoutgården klockan 07.00 idag och tvingade för omväxlings skull inte min familj att följa med i ottan. De kom senare efter en promenad och en krock mellan en vägbom och cykel ner till gården för att spendera pengar tillsammans med stora delar av släkten.

Nu känns det att julen är på intågande. Pontus började för några veckor sedan att kommentera alla som "har jul hos sig" och nu kan han äntligen stoltsera med lite jul hos sig själv också. Vi väntar dock ett tag med tomtarna, men framförallt är det ju toppen att öppna alla julkalendrarna under dagarna. TVkalenderna är spännande, framförallt när själva TV tittandet är slut, för då får man ju öppna luckan. Praktiskt att Pontus lärt sig många siffror redan, för han klarar öppningen galant.

Häromdagen blev den stolta modern ännu stoltare då Pontus visade upp sin rittavla där han skrivit ett P och ett O. Han sa att det var hans och Oscars namn och det stämmer ju utmärkt. Det är sååå roligt att intresset för dett börjar väckas redan nu, bådar gått för framtiden.

Kvällen har vi tillbringat hos våra kära "grannar" med sjömansbiff och mandeltårta, mycket gott och trevligt. Igår var vi ju också bortbjudna, fast då på mysig glöggkväll i Askim, även det supergott och trevligt på alla sätt och vis.
Världens bästa gosa Mosa


Pontus provar alla mina gamla hårspännen, dock är klädnypan ett tecken på egenskapande från hans sida, för er som tror att hans idérika mamma ligger bakom detta!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0