Flytande

Jippi, jag håller mig fortfarande flytande trots en hektisk dag igår. Allting gick precis som jag hoppats och jag kunde t.o.m unna mig en liten stund i soffan när kvällen kom. Har fastnat för "Halv åtta hos mig" och följer det med spänning :) Tur att vi har en inspelningsbar DVD så jag inte missar ett enda gott recept.

Idag är det dags för andra mötet med Bäverscouterna, supermysigt! Familjeaktivitet på hög nivå, får se hur minstingen tacklar det hela, men Pontus ser fram emot det iallafall. Han kommer tycka det är supertrist när det väl är hans tur att börja på riktigt...men lever man i nuet så struntar man i det!

Idag var första gången som Moa inte gav ifrån sig ett ljud när jag lämnade henne på förskolan, hon såg ut som att hon nästan hade tänkt vinka till mig.... Känns så bra!!!

Helg

Helgen startade med filmvising för två av våra vänner. Vi såg "Änglar och demoner" och åt tacos som sig bör på fredagar. Filmen var väldigt bra, men det kändes som att det var evigheter sedan jag och Andreas såg på film. Tack vare Lovefilm.se så kunde vi även se på Mamma Mia, men musikalen vinner med hästlängder.

Lördagen fixade vi i hallen, så nu är garderoberna helt klara...ja, faktiskt hela hallen är färdig. Vi höll inte tiden riktigt som vi tänk, men nu har vi en ny semester som väntar, så helt fel ute var vi inte ändå :) Huvudsaken är iallafall att hallen är KLAR och vi är väldigt nöjda. Nu väntar vi ett litet tag innan vi går in i nästa stora projekt. Sedan åkte vi till Liseberg tillsammans med min familj. Pontus och Morfar åkte massa grejer och jag och Mormor spelade....turgumman vann en hel del, men jag vann inte nåt, som vanligt. Det var en härlig dag med uppehåll under hela Lisebergsvistelsen. Åh, vad kul det var att få träffa lillasyster och R också, känns som att vi nästan aldrig ses nu för tiden och då bor vi ändå ganska nära varandra 

I söndags var kalas för Pontus del, tänk vad snabbt två timmar går när man är hemma själv... sedan åkte vi och röstade innan vi avnjöt av god fiskgratäng! Ännu ett konstaterande av att helgen går alldeles för fort!

Veckan som kommer är fullspäckad med kvällmöten och annat så nu gäller det bara att hålla sig ovanför vattenytan. Idag började jag jobba klockan 6.30, sedan ska jag direkt till barnens förskola och arbeta där till 17.30. Klockan 18.00 ska jag sedan på styrelsemöte på scoutgården, så idag blir en tuff dag, men ändå rolig hoppas jag!  

Buzzador

Har jag blivit medlem i...

Tanken är att man prövar olika produkter själv och tillsammans med vänner, för att sedan marknadsföra dessa till människor runt omkring en. Just nu är det lovefilm.se som jag testar, så imorgon har jag bjudit in till filmvisning för flera av mina vänner och som vanlig hemma hos oss på fredagskvällarna så har Pontus beställt TACOS!

www.buzzador.com

Sjukhus

Igår var det dags för Moa att sövas ner och göra en bronkoskopi för att ta prover och se om hon också har PCD, precis som Pontus. Vi skrev in oss på sjukhuset på tisdag eftermiddag och efter några timmar fick vi äntligen komma hem, Andreas med en bedövad hand, jag med ett bandage om handen och Moa med en PCK (heter det så?), ett flygplan kallar vi det i vår familj :) Moa skötte sig fantastiskt och sedan var det dags för henne att svälta. Ingen mat på hela natten, inte så konstigt iochförsig, senast vi fixade nattamat var nog på vårt bröllop för 3 år sedan och ingen dryck efter klockan 6 på morgonen. Vi hade turen att få andra operationstiden, så vi befann oss på sjukhuset redan klockan 7.45, men som vanligt så blev det försenat ordentligt pga. andra akuta fall som självklart ska gå före. Klockan 11.45 kom vi äntligen upp på operation och vi såg sedan fram emot att få äta en liten lunch tillsammans och sedan vila lite, jag och min man. Det hela skulle ta ca 1,5 timme, men ibland lite längre. När vi ätit vår lunch och lagt oss tillrätta, Andreas i en soffa och jag i en puff på golvet, så kom en sköterska och meddelade att Moa låg på uppvaket. Snacka chockade, första gången någonsin som någonting inte har tagit lång tid på ett sjukhus. Vi åkte upp och MoaGoa låg där så gott, hostade lite och fortsatte att sova i ca 30 minuter, hon är snabb den tjejen. Sedan ville hon inte alls vara stilla utan gärna upp och gå på ett par ben som inte riktigt bar, men hon gav sig inte. Nere på avdelningen fick hon träffa två underbara clowner som spexade bara för henne. Hon njöt i fulla drag och charmade dem lika mycket som de charmade oss :)

Full rulle, en glass som slank ner fort som sjutton och sedan massor med mat och dricka....stackarn hade inte fått i sig någonting på så länge, men det tog hon igen med råge. När klockan blev runt 15 fick vi äntligen åka hem och läkaren meddelade att det såg rent och fint ut i lungorna, men att vi får vänta i en månad för att få de exakta svaren angående PCD. Oavsett om hon har det eller inte, så känns det skönt att det är rent i lungorna iallafall.

Pontus har aldrig klagat eller krånglat när vi varit på sjukhus med honom, det har liksom blivit lite av en vana. Moa däremot skriker så fort någon ska väga eller mäta henne, så detta har nog varit nyttigt för henne ändå och hon var tapper och tålmodig på sitt eget lilla sätt. mest nöjd var hon nog att få ha ensamrätt på sin mamma och pappa under några dagar och Pontus njöt av att få vara tillsammans med farfar en stund själv och bli lämnad först och ensam, utan en syrra som skriker på förskolan.

Igår låg även en ny upplaga av tidningen CF-bladet i brevlådan, med mig som skribent igen.
http://rfcf.se/res/CFbladet/cfbladetnr32010.pdf 
Dock finns inte hela artikeln med, men gå med i RfCf för 200 kronor/år så får du tidningen hemskickad 4 gånger om året.

Äta baklänges?

Pontus: "Mamma, när vi är på semstern, kan vi äta baklänges då?"
Lina: "Hmmm, hur menar du då?"
Pontus: "Man äter glassen först och maten sen...."

Gulliga unge!!!

Gigantisk

Kolla in denna squasch....den väger 1949 g och är verkligen gigantisk.

Var på kalas hos minsta kusinen till Pontus som idag fyllde 6 år, hipp, hipp, hurra! Mycket god mat och supergod tårta och dessutom fick vi plocka både lök och squasch i landet. Kan knappast bli bättre.... Kollade även in fölet, som nu blivit stor och de nya hönsen som kacklade i lagårn. Moa var inte på sitt allra bästa humör, gnällig och blyg. Hela dagen har varit fel för hennes del, mest skrik och gap och inte alls nöjd med vad vi har att erbjuda...kan vara en reaktion på att hon blir "bortlämnad" på förskolan, eller så är hon inte helt frisk, en förkylning som snart brakar igenom på riktigt kanske.

Helgen har varit kantad av olika gäster, fast från samma familj från början.... I fredags morgon bakade pontus en kladdkaka innan vi åkte till förskolan och igår gjorde jag en blåbärspannacotta som blev väldigt god med nyplockade bär från husknuten. Ett strålande väder har vi varit försedda med vilket gjort att det nästan känts som sommar igen, trots kyliga mornar....

Igår passade vi på att dela ut resten av breven som vi åtagit oss att dela ut, så nu kan jag nästan hela närområdets gator och fick även en lektion i vart vilka har bott eller inte bott, samt när de flyttat och vart :)

Brevbärare

Just nu står vi inför en stor rekryteringssatsning i Porthälla Scoutkår (www.gbgscout.se/porthalla) där vi har suttit i många timmar och klistrat på adressettiketter på kuvert, samt stämplat vår logga på de samma och la dem i postnummerordning. Igårkväll var det så dags för den stora kuverteringen. Vi samlades ett gäng på gården och tillsammans la vi i våra 2000 reklamfoldrar i kuvert, satte på frimärke och stämplade med en B-stämpel. Det tog några timmar, men vi arbetade på effektivt och bra. Resultatet blev kanon och var och en fick i uppgift att ta med sig de kuvert som skulle till sitt eget postnummer, så vi slapp frankeringskostnaden för dessa.

Dagen projekt blev således att leka brevbärare. Pontus nappade snabbt på idén, tog sin stora cykel och la breven i cykelkorgen. Det bar av gata upp och gata ner, letandes husnummer. Han är fantastiskt bra på siffror och klarade hela brevbärartestet med bravur. Några kuvert har vi kvar, men det blir en rolig tur i helgen igen.

Moas inskolning är klar, så denna vecka har jag skött lämning och hämtning. Den historiska dagen i måndags blev tyvärr inte så historisk för jag hade fått i mig någon skit och var väldigt kass i magen, så det blev en dag hemma vilandes tillsammans med barnen istället. På tisdagen skrek Moa som en galning när jag lämnade henne och igår var det samma visa. Imorse så kändes det lite bättre och då fick jag även veta att det gått över ganska fort, vilket känns skönt. Hon har det ju superroligt på förskolan, så egentligen är jag inte alls orolig över hennes välmående, det är snarare pedagogernas öron jag tänker på :( Man vet ju själv hur det är med alla dessa småttingar...
Vill bara passa på att citera det fina månadsbrevet  vi fick " Det går för det mesta bra med givetvis finns det stunder som är både högljuda och tårdränkta. Vi känner oss lugna i att denna period är övergående och vet att ni har förtroende för oss och vår pedagogiska erfarenhet". Tyckte att det var så himla fint skrivet och ärligt, varför ska man hymla med att barnen faktiskt är ledsna en stund, det är ju en helt naturlig del i att bli bortlämnad.

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0