Vinst

Var inne på Polarn o pyrets hemsida i förra veckan och var med och tävlade om en musiksaga för barn. Man skulle svara på vad huvudfiguren i sagan hette och skriva en motivering. Jag skrev att vi alltid behöver ny musik i familjen pga. att Pontus älskar att göra sin sjukgymnastik, genom att dansa och röra på sig, till musik.
Idag damp det ner en skiva med tillhörande bok i brevlådan, snacka om tur. 10 vinnare utsågs och jag var en av dem... Kanske är läge att köpa en lott?!
http://www.nyasagor.se/

Vilken högoddsare!

Igår var jag, Andreas, min mamma, pappa, syster och mormor på föreställningen: "Vilken högoddsare!" med bland annat Tomas Pettersson, på Lisebergsteatern. Vi bjöd mina föräldrar på detta i julklapp och egentligen skulle min systers sambo följt med, men han fick förhinder, så mormor på 80 år fick snällt hänga med. Efter föreställningen gick vi på restaurang och åt mumsig pasta. Kan varmt rekommendera EAT strax efter Korsvägen på Liseberg, mysig liten restaurang där man måste boka bord, för det är alltid fullt. Väldigt god och prisvärd mat och supertrevlig personal. Husets vin är något av det godaste jag smakat, men tyvärr finns det inte på systemet. Som vanligt när jag hittar något som passar mig så bra....

Efter middagen åkte övriga i sällskapet hem, men jag och min man som var barnlediga denna kväll och natt passade på att åka upp till Heaven 23 och drack lite drinkar. Det blev en kanonkväll och i morse njöt vi av att få äta frukost helt själva i vår egen takt.

Igår passade jag även på att köpa mig en ny Tierrajacka eftersom min gamla åkte in på reklamation och aldrig återvände. Så svårt att bestämma mig, eftersom jag trivdes så bra med min förra....men nu tror jag att jag hittat en som fungerar bra.

Kläder

Idag har jag o barnen varit lediga och bara varit hemma och njutit av dagen. Jag o Pontus har kört sjukgymnastik i vardagsrummet - dansat och sprungit efter ballonger, medan Moa var i källaren och tydligen var påväg ut. Halva garderoben och alla lådor var uttömda i jakten på bästa outfiten. Hon har fixat allting själv, overall med dragkedjan uppdragen hela vägen upp till halsen, skor och mössa. Fantastiskt att hon klarar alla momenten själv...

Hennes dag har gått i på-och-avklädnadens tecken:Mina f.d träningskläder, allt för att spä på mitt dåliga samvete för tränandet som ALDRIG blir av....

Duschar?

Idag när vi var och simmade så stod det några personer i duschen och pratade på ett annat språk. Pontus kommenterade detta då de gått ut:
- Pappa, dom kom nog från ett annat land.
- Ja, det gjorde dom nog.
- Vad gör dom här då? Har dom inga duschar där eller?

Stämmer väl överens på vår familj, där vattenräkningen damp ner i brevlådan idag....resultatet - ett besök på vattenpalatset!
I söndags hann Moa med att både en dusch och ett bad innan klockan var 9.45, det är inte illa. Dagen började med att i sjöng för henne på sängen, eftersom hon fyllde "häst" (hennes sätt att säga två, eftersom hon förknippar två fingrar med lilla hästen plopp).Stora tjejen, som kan det mesta själv just nu. Blev lite imponerad när hon en dag stod helt färdig påklädd med overall, båda benen plus armarna helt rätt i, skorna på fel fot, mössa och vantar och bara väntade på att någon kunde låsa upp dörren för henne.

  

Hon fick ett staffli med whiteboardtavla på och innan frukosten lyckades hon med att måla på tavlan, mycket fint, men även hela sig själv med svart penna - inte lika snyggt. Därav duschningen.

Pontus tod sin första cykeltur upp till Furulund där vi fick stödköpa ägg till tårtorna som sedan skulle bjudas på. Lite halt var det allt, men trots några vurpor så gick det mestadels bra och stabilt. Vi fick lite vårkänslor, vilka snabbt försvann när vi idag vaknade till 16 minusgrader.

Alla som var bjudna kom på kalaset och Moas garderob är nu proppfull med många snygga kläder. Hon njöt av att prova och kände sig väldigt fin. Dagen till ära fick hon även en stor säng, som hon nu sovit i under två nätter och det har gått jättebra. Stort tack till alla! Pontus har nu påbörjat sin önskelista och känner jag honom rätt så kan den bli låååång.

Grattis får jag även säga till våra vänner M och J som fick en pojke igår, samma dag som Moa fyller år, skönt, det blir lättare att komma ihåg då :) Nu väntar vi bara på att kusinen till den samme löser sin nedkomst på samma vis, det finns bara ett datum som gäller i augusti!


Folk

Denna vecka känns som om den är oändlig. Har hoppat in och tagit öppningen på jobbet två dagar i rad nu, 6.15. Dessutom kvällsmöten både måndag, tisdag och onsdag så idag har min mun varit vidöppen pga. gäspningar i stort sett hela dagen. När vi pratade med med Pontus om att det kommer folk imorgon, då vi ska ha planeringsmöte hemma hos oss, så kontrade han med "Jag tycker inte om folk, bara mina kompisar", så varmt välkomna hit!

Bästa mannen

Vi har levt ihop i över 11 år nu och jag älskar dig bara mer och mer för varje år som går (hoppas jag lever länge).
Tänk att min bästa man fyller 33 år idag, tiden går lagom fort. Pontus tyckte att vi skulle baka en pirattårta så pappa skulle bli skrämd när han skulle äta den. Tårta kommer vi troligtvis hoppa över, men får nog fixa någon god middag iallafall, trots att vi är urusla på att fira våra födelsedagar.

Grattis min älskade!

Bakning

Idag har vi bakat som bara den, hela familjen har hjälpt till med blandat resultat. Snart är det dags för första kalaset, så det är lika bra att passa på när vi har lite tid över. Igår gjorde jag och Moa både småkakor och kladdkaka och idag blev det plättbakelser och kokostoppar. Grannkillen frågade varför vi förvarade våra kakor på stolsbenen och jag kan förstå att det såg lite suspekt ut, med alla kakor fint uppradade över hela köket.

Just nu söker Buzzador fler som vill vara med, är du gravid eller har småbarn (alla andra kan också vara med, men just nu är trycket extra stort efter dessa målgrupper) så passa på att anmäl dig och du har chans att vara med i flera olika kampanjer där man får pröva varor helt gratis och sedan sprida informationen om dessa varor till de man känner. Använd följande länk: http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=Linapina82  

Bad

Idag har jag och barnen haft en underbar dag på Lerums vattenpalats. Tre olika viljor som ska bli en... Moa slänger sig hejdlöst utför vattenrutschkanorna, Pontus vill simma och göra "bomben", jag skulle gärna ligga i bubbelpoolen i några timmar. Allting hanns med, med den med mest vilja fick lite mer tid till sitt, så rutschkanorna har fått hägra.

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0