Sopor

Jorå, nu är vi tillbaka där vi startade när vi flyttade hit. Nämligen en tämligen tom soptunna som töms varannan vecka. Inga blöjbarn = inga sopor, eftersom vi alltid varit nog med att kompostera och återvinna så har våra hushållssopor bestått av blöjor och någon enstaka plastförpackning, snorpapper och tops. Nu tänkte jag då att vi kanske skulle ta sophämtning var fjärde vecka för att spara in på de som hämtar soporna, samt även några kronor (ca 200) i vår egen plånbok. På kommunens hemsida så står det att de värnar om att man skall ha längre hämtningsintervall och att de flesta med kompost säkert skulle kunna ha hämtning var fjärde vecka. Det står även att ansökan skall ske skriftligt och att det är kostnadsfritt. I nästa mening står det att de tar ut en ansökningskostnad á 700 kronor i timmen för att de ska läsa igenom ansökan.

Lite kluven ringde jag då till kommunen och de blev också liet förvånade över deras tvetydighet. Konstaterar efter ett tag att de sänkt avgiften till en halvtimmes debittering á 350 kronor. Frågan man ställer sig är: hur lång tid tar det att läsa igenom ansökan? Kanske att det tar flera timmar, då kostar det helt plötsligt MYCKET att ändra sina hämtningsintervall. Jag kan inte se varför det överhuvudtaget skall kosta någonting, vi gör ju en god gärning, vi spar på miljön och sopgubbarna och vi gör det ju inte krångligare på något vis. Tjejen på miljökontoret var helt på min sida och kunde inte heller förstå kostnaden och lovade gå vidare med det vid deras nästa möte. Hon menade på att det är ett politiskt beslut och det är bara att höra av sig till dem och se om det kan bli någon ändring. Tjena, orkar man tjafsa om en sådan sak som sophämtning var fjärde eller varannan vecka kontra 350 kronor hit eller dit...nja, kanske att jag någon dag ska ta tag i detta, men det känns som ett av mina smärre bekymmer :)

Stress

Jag måste nog lugna ner mig, har alldeles för många bollar i luften just nu och igår när jag hämtade mina barn på förskolan, så kände jag inte ens igen min egen son...missade helt att han var i samma rum som jag och Moa. Näe, imorgon är vi lediga så vi får väl passa på att inte göra någonting där man behöver ha en tid att passa. Trots att vi gick upp tidigt idag så var det bråttom, bråttom när vi skulle iväg. Konstigt, för de dagar när vi börjar tidigt så hinner vi alltid, men när man har mera tid på sig så går det inget bra alls.

Idag ser jag fram emot en riktigt härlig frostig dag, kallt och soligt ser det ut som utanför fönstret...mmmm!

Igår hade vi besök av Öjersjö Branstation på vårt scoutmöte, underbart att de tog sig tid för oss och alla superintresserade scouter. Att få kolla på alla grejer inne i brandbilen, klättra in i den och få se blåljusen.....kan det bli bättre för en 6-7-åring? Vi har fortfarande lite platser kvar på Bäveravdelningen. www.gbgscout.se/porthalla

Gasballonger i himlen

Fullspäckad helg har vi haft, utan att egentligen fatta det själva. Fredagen tillbringade jag med min syster och min pappa på Automässans branchfest på Svenska Mässan. Det var vi och ca 1000 andra personer som gemensamt njöt av mingel med bubblor, två-rätters med dryck, samt underhållning i form av Jan Bylund och ett gäng som spelade ABBA covers. Det var oerhört spännande att umgås med alla från pappas firma och jag o min syster blev väl omhändertagna. Vi dansade och hade skoj enda tills det stängde och då tog vi med oss några av grabbarna och gick vi vidare till Heaven 23, där vi också blev ivägkörda vid stängning. Vidare till någon nattklubb på Avenyn, men väl inne så fick jag kalla fötter och återvände till min trygga make som också han var ute och härjade på Avenyn. Bussen tog oss hem där vi landade runt 4 på morgonen.

Dagen efter konstaterade vi att bilen fick stå kvar i garaget och istället fick vi ta på oss ordentligt och gå ner till farmor o farfar som passade barnen, sedan vidare till Scoutgården för att där avverka en ledardag. Lite lätt möra och bakis lyckades vi ändå prestera litegrann. Vidare gick promenaden hemåt och efter 30 minuter hemma bar det av till ett par vänner som bjöd på god middag. Kvällen blev inte så lång som den brukar, men ändå välsigt trevlig. På söndagen startade vi (läs jag) med att gräla lite om hushållssysslorna och sedan bar det av till Göteborg Energis barnjulfest, i januari? Ja, vi valde att kalla det julgransplundring. Där var det fika, fiskdamm, clownspex, dans kring julgranen, gasballong och godispåse till alla barn. Den som stod sist kvar runt granen var jag, då alla barnen lämnade efter de första 8 låtarna återstod det ungefär lika många till....att dansa i 45 minuter runt en plastgran, är det någon mer än jag som uppskattar det? Näe...tydligen inte! Jag hade nog också nöjt mig med en kortare variant, men kände sån sympati med stackarn som sjöng så jag stod tappert kvar, trots att clownerna också givit upp :) Pontus lycka var total då han fick en gasballong.

På torsdagen var vi nämligen på sjukhuset hela dagen och gjorde bland annat en gasutsköljning "Wash out" där Pontus andas in gas och sedan ser man hur de små luftvägarna fungerar. Han var väldigt duktig, trots att det var kämpigt, men moroten var just att man alltid får en gasballong efteråt. Han fick en med dinosaurier på som han var väldigt noga med att hålla hårt i. När vi gick utomhus så höll jag den och annars satt den fast på hans handled. När vi kom ur bilen här hemma, så sprang jag före in i huset och han hade så bråttom ut så han glömde av att hålla i ballongen, som for till väders. En fullkomligt panikslagen kille stod och gallskrek på uppfarten och jag kom ut och såg ballongen bli mindre och mindre. Att trösta honom var inte lätt, men tillslut kom han till sans och började bearbeta sorgen. "Mamma, nu har nog Dart weider (stavning???) kalas uppe i himlen, för nu har han fått en dinosaurieballong". Han återkom till detta några gånger under helgen och det tog tid att bearbeta, men söndagens ballong gjorde susen. För övrigt var det mysigt att få en heldag tillsammans med Pontus på sjukhuset, att sitta bara vi två och äta lunch tillsammans och passa på att leka på Lekterapin som är fantastisk. Skönt även att hans tillstånd inte har blivit sämre.

Matvanor

Dagens mat har varit så otippad. Vi började med frukost, vilket ju är ganska vanligt att man gör på morgonen. Barnen åt inte så mycket, även detta tillhör vanligheten. Till lunch blev det lite bråttom för att dagen skulle klaffa, så jag stekte på lite korv, köttbullar och makaroner vilket ju brukar vara "barnmat" för de flesta barn, men mina två åt litegrann och jag kände att det inte var någon idé att tjata om att allt skulle ätas upp. Till middag sedan åt vi stekt strömming med potatismos, lingonsylt och spenat. Alla var med och lagade maten, Moa tog upp fisken ur påsen, Andreas klippte av fenor, Pontus vände i ströbröd och jag stekte den. Allt i ett enda löpande band... Pontus åt fyra portioner med mat, Moa åt två, lite smått förvånade konstaterade vi att detta är ett ganska förekommande fenomen hemma hos oss, för barnen äter gärna fisk, grytor och grönsaker framför kött.

Idag åkte julen ut, lite sorgligt med vår fina gran, men samtidigt känns det på vädret som att våren är på gång och det är härligt. Kontrasterna är totala, igår skottade vi undan ca 2 dm nysnö och idag har det regnat större delen av dagen. 

Igår hade Pontus en kanondag med sin moster och morbror (mosters sambo). De tog med Pontus på bio för första gången i hans liv. Sammys Äventyr på Bergakungen blev debuten! När Pontus kom in i foajen och såg reklam på tre TV-apparater så trodde han att det var de han skulle titta på och frågade vart han skulle sitta någonstans, söta du! Efteråt blev det Mc Donalds och massa mys på eftermiddagen så vi såg inte skymten av honom förrän på kvällen, då det blev handboll för hela slanten. Pontus har haft nedräkning till denna dag och skrivit in i kalendern att det är BIO som gäller. Tur att förväntningarna uppfylldes, nu väntar han bara på nästa film om bilar som kommer till sommaren. 

Moa har varit helt torr nu efter de två sista nätterna och även under dagarna. Idag gick hon självmant upp ifrån källaren och satte sig på pottan för att bajsa. Fantastiskt vad duktig hon är!

Skidor & blöjor

Snön sätter fortfarande stopp för mitt bloggande....ja, jag har ju ingen tid över alls, det är bara pulkaåkning som gäller. Förra fredagen kom Andreas hem lite tidgare så då åkte vi bort till Brudarebacken, så Pontus och Andreas fick årets första åk utför. Underbar känsla att vara i fjällen, fast ändå i Göteborg :) Lite trevande i början, men det släppte för lillkillen efter första åket och sedan var det "bar å åk". Moa och jag fixade fika till pojkarna och satte oss i backen och gladdes över Pontus framsteg, fram tills Moa tyckte det var roligare att flirta med liftvakten.Stora tjejen har på eget initiativ börjat att sluta med blöja också, mitt i den värsta perioden då det är extra mycket kläder som ska tvättas om en olycka händer. Hon går självmant och bajsar på pottan och kissar nästan alltid när man sätter henne. En natt vaknade vi av att hon stod upp i sängen med blöjan i högsta hugg, gapandes och ville sitta på pottan, mycket riktigt så kom det kiss, så troligtvis kände hon att hon själv att hon var kissnödig. Härligt om det fortsätter såhär, det måste ju vara en oerhörd befrielse även för de små att slippa gå omkring i sunkiga blöjor. Pontus var snabb han också, men man vågade aldrig hoppas att Moa, som inte alls varit lik Pontus tidigare med någonting, skulle vara så intresserad. Tyvärr har hennes sega föräldrar inte hunnit med att köpa några trosor, så nu är det Pontus kalsonger som gäller....men varför skall underkläder finnas i så många olika varianter???

Mitt i allt sitter jag och bokar en resa till Thailand i tre veckor i höst...många hotell som det känns som att man redan bott på efter att ha kollat alla bilder och läst sig tokig om Krabi, Phuket, Ao Nang, tja, en resa är bokad iallafall, får se bara om det blir den eller om vi kommer hinna ändra oss innan betalningen :)

Hej mitt vinterland

Har haft fullt upp med sjuka barn och pulkaåkning i en salig blandning, därav uppehållet här tyvärr. Nu är det snart vår och mer tid, nja, kanske inte riktigt, men förhoppningsvis något mer tid iallafall.

Julen har varit super och med några hotelldagar i Örebro i mellandagarna så kändes det hela helt klockrent. Lek-och buslandet och Gustavsviks upplevelsebad var kanon och trots att Moa var dålig så orkade hon hänga med en sväng iallafall.Pontus fick en snowracer av tomten...den har lockat till många skratt bland HELA familjen!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0