Rökare? Tänk på detta....

Pontus berättar när han kom hem från förskolan idag:
- Mamma, idag har jag gått förbi TVÅ stycken som rökade.
- Jaha, vad gjorde du då då?
- Det blev jobbigt att andas, men sedan kom jag till några blommor som luktade gott och då blev det enklare igen.

Pappa kontrar:
- När jag kommer till blommor får jag svårt att andas (han är allergisk), vilken tur att det är tvärtom för dig Pontus.

Tänkvärda ord ifrån en 6-åring sådär på torsdags eftermiddagen.

Sitter nu och lyssnar på banket och knakandet ifrån badrummet på övervåningen där övriga familjen river för fullt, nu är det bara taket och golvet kvar att ta bort, sedan börjar vi återuppbyggnaden. Själv skall jag nog se till att få upp alla vinterkläder till vinde, känns som att de inte kommer behövas än på ett tag.

Igår kväll var det avslutning för hela scoutkåren med lekar, korv och fika, samt märkesutdelning och hejdåkramar. Jag tycker det är svårt att ta farväl av alla goa ungar som nu går vidare upp mot en högre avdelning, samtidigt som man ju vet att man kommer att träffas ändå. Ett härligt gäng som vi haft blir vi nu av med skall vidare mot nya äventyr och mina satans gravidhormoner gör att tårarna rinner hur man än gör sig åt.

Beer Can Chicken

Igår bjöd vi lite impulsartat in svärfar och svärmor, eftersom de inte längre kan grilla, då vi köpt deras hus och de en lägenhet så känns det bra att kunna bjuda dem ibland och sepciellt när det var så soligt varmt som det nu varit i ett par dagar. Det blev beer can chicken, en kyckling som man sätter på en ölburk med öl och kryddor och sedan grillar.


Spännande och gott! Vi tog även en cykeltur under dagen, till Humlebadet i Jonsered där vi svalkade oss och fikade på caféet Grindstugan.Idag bar det av till Landvettersjön en sväng och sedan blev det grillad laxsida med årets första färskpotatis, finns nog ingenting som slår det....
Badrummet har även rivits en del i helgen, så nu återstår snart "bara" uppbyggnaden.

I torsdags till fredags var vi med jobbet på Marstrand, åt jättegott, hade skattjakt på fästningen och njöt i solen. Bättre är svårt att få det...

Bajs....

När vet man att man är småbarnsförälder på riktigt? Jo, när bajs är det mest förekommande ordet som används under en dag!

Min son har snöat in på bajs, kiss och prutt, något sent i livet anser jag, men å andra sidan får Moa en kompanjon som hjälper henne med sitt intresse eftersom hon också befinner sig i detta stadie av humor. Låten som går varm här hemma är: "Nu kommer det bajs" med Braxen

http://youtu.be/558byrNbSAM

Den fastnar direkt, vilket gör att ordet används än mer frekvent än tidigare.

Okej, det var länge sedan jag bloggade och nu är det fokus på bajs, jag vet, det känns inte helt okej, men i skrivandets stund är det det enda ordet som florerar i min hjärna, sorry!

Ojdå....

vet inte riktigt när jag skrev här senast, men jag har hela tiden haft som mål att bloggen inte skall ta för mycket tid ifrån min familj och mitt verkliga liv, vilket den ju tydligen inte har gjort eftersom jag haft full fokus på familjen under lång tid :)

Det ideella arbetet med Porthälla Scoutkår har även tagit mycket av min kraft, men snart är det sommar så då kan hjärnan ta lite ledigt därifrån också. Vi har äntligen lyckats skicka ut vykortsinbjudan till vårt 50-års jubileum som skall vara i september, vilket hängt som ett stort åskmoln över mitt och min makes huvuden och responsen på detta har varit guld värd att få. Många föredetta medlemmar som blev lyckliga över inbjudan och då känns det skönt att vi fått iväg den.

Under förstamajhelgen tog vi en fyradagars tripp till Danmark och Legoland, superhärlig minisemester som tillbringades i en liten kall campingstuga. Två härliga dagar på Legoland med två barn som var lyriska. Pontus tyckte att legobyggnaderna var fantastiska och där får han stort medhåll av sina föräldrar.


Typiskt, hade tänkt lägga in lite fler bilder, men det bara hänger sig när jag skall ladda upp dem, så det får vänta.

I söndags var vi en heldag på Liseberg tillsammans med farmor o farfar (som bjöd på all inclusive hela dagen) och kusinerna, också det kanonroligt. Moa undrade då varför inte blommorna på Liseberg var gjorda av lego, svårt att hålla reda på alla nöjesparker när man är tre år gammal.

Till hösten börjar Pontus i förskoleklass på Furulundsskolan, stora killen och i samband med det skall han bli storebror igen, så det blir mycket nytt på en gång. Ser fram emot hösten med blandad förtjusning då det kommer bli mycket hämtande och lämnande av barn på olika ställen och däremellan skall man ha en liten knodd att ta hand om. Nu har jag gått halvvägs genom graviditeten, den jobbigaste perioden är alltså över då jag bara mådde illa och sov mig igenom eftermiddagarna. Känns skönt.... Vi har även fått veta att detta barnet inte är spegelvänt i organen som Pontus är, det utesluter fortfarande inte att det skulle ha sjukdomen PCD, men risken blir lite mindre iallafall. Fascinerande det där med ultraljud, vad mycket man kan se.

Idag fick jag tyvärr bli hemma med en Moa som kräktes igår kväll, helt plötsligt hade hon ont i magen och sprang till toaletten och kräktes. Troligtvis var det något hon fått i sig som hennes mage inte tyckte om för idag har hon ätit jättemycket och är hur pigg som helst. Dock håller jag stenhårt på de 48 timmarna som man skall vara hemma, eftersom man aldrig kan vara riktigt säker. Tråkigt för jag fick vara hemma och vaba förr-förra veckan också då damen hade svinkoppor. Känns inte som vår bästa månad precis. Nu håller jag tummarna för att detta inte är något smittsamt så hela familjen blir dålig och att jag kan få jobba lite i nästa vecka.

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0