En vecka går fort!

Veckan som gått har kantats av att alla barnen varit sjuka i omgångar, vilket gjort att jag varit helt isolerad i sjukstugan och inte alls hunnit med det jag haft planer på. Att blogga om vår glöggmyspysselkväll var en sak, så nu kommer ett litet inlägg om det. Vi var 30 personer som tillsammans hade en supermysig kväll hemma hos oss förra lördagen. Alla hade i uppgift att ta med sig någon form av pyssel och ett glöggtilltugg, det blev många kul och goda grejer. Bland annat, julgrupper, apelsiner med nejlikor, smälkarameller, pappersstjärnor, Rudolf med röda mulen, luftballonger att hänga i granen, baka och garnera pepparkakor. Alla var i full gång och det blev mycket fina grejer gjorda. Till glöggen fanns det, choklad, smörkola, snacks, fudge, knäck, dadlar med bacon, jordnötskakor mm. Vi hade även gjort köttfärssoppa och bakat bröd och knäckebröd. Till efterrätt gjorde jag en lingoncheesecake med pepparkaksbotten. Så det fanns att äta hela kvällen. Vi satt uppe tillsammans med våra grannar och Andreas bror med familj till ganska sent på natten och njöt över att det blivit en så lyckad kväll. Dagen efter tog jag och Andreas med oss sex barn och åkte till Björndammens och badade, lite som familjen annorlunda, men det gick superbra och barnen var kanonduktiga på att ta hand om varandra. När vi kom tillbaka hem då hade Kusinernas föräldrar fixat lunch och sedan var set bara att ta tag i städningen efter gårdagen. 


Nu har vi även hunnit avverka första delen av julen, uppesittarkväll/natt med Bingolotto hemma hos våra grannar och jag vann 17 kronor på V75, så nu är nästa års budget lite förändrad:) Igår var det dags för julafton, vi startade en ny grej på morgonen, som en granne längre bort på gatan brukade ha som tradition. 

Tomten hade bundit fast ett snöre var i varje barns säng som de fick följa genom hela huset upp och ner och runt för att sedan komma fram till sina paket, jättemysigt så länge inte Viggo drog i snörena så de spändes och blev till en snubbeltråd. Jag och Andreas brukar aldrig köpa julklappar till varandra, men i år hade jag fått en heldag på Hagabadet når jag handlade på Ica, så det fick bli en present till honom, en dag för bara oss två och eftersom han gärna ville ha en högtalare till IPhone och iPad, så köpte en en jättesöt rosa liten högtalare som går på vibrationer där man ställer den, till mig. Sedan åkte vi till farmor och farfar med dopp i grytan klockan 12, som är en helig och fantastiskt god tradition, dopp, saltat kött, julkort och senap. Första gången tyckte jag inte alls om det, men nu riktigt längtar jag efter det! Självklart kom tomten också och Moa sa att hon trodde att det var farfar, men sedan kom hon på att det kunde det ju inte vara, för han var ju ute och slängde soporna. Viggo sov när tomten kom, så han vaknade vara upp till massa paket.

På eftermiddagen bar det hem till mina föräldrar där vi åt ett härligt julbord och träffade tomten även där. Efter en stund utbrister Moa, som ju är rädd för tomten och satt i mitt knä: jag vet vem du är, du är ju Metha! Då tog tomten av sig skägget och blev en mormor istället. Viggo såg lite skeptisk ut först, men sedan var han också lugn med att mormor bara bytt till lite rödare kläder. 
Vi brukar aldrig ge julklappar emellan oss vuxna här heller, men min syster och hennes sambo hade trots det fixar ett paket till mig, nämligen en startplats på loppet Springcross 2014, sim går på Gärdet i Stockholm den 3 maj. Ska jag springa ett lopp, jag som precis klarat 5 km och nu inte har sprungit på flera veckor. Ok om det varit ett litet lopp, men det här är på 1,8 mil!!!! Jag är ju ingen löpare! Nu har jag en morot iallafall och det är att komma runt på er eller annat sätt och gärna före min syster! Nu jävlar! Pontus tyckte att det var mer ett straff än en julklapp!!

God jul från hela familjen Gris!!Äldre

Kanske en av dagens bästa: 

Moa berättar glatt om när de var på äldreboendet och lussade idag med förskolan. Det hade varit mycket folk och alla sånger hade sjungits, men tillslut fick jag säga till Lisa (som vi kallar henne)att hon får inte sjunga så högt, för de är faktiskt jättegamla och de kan dö då. Varpå Lisa kontrar, det är ju för att de ska höra oss! 

Såklart, alla vet väl att gamla hör dåligt och att man kan dö om någon sjunger för högt! 

En som längtar...

till att snön ska komma tillbaka, så man kan åka pulka igen!


Det blev en tidig morgon med Luciafirande i Pontus klass, Moa avklarades igår eftermiddag.
Så nu är vi lite lagom sega!
Halsfluss

Fan, det var någon som sa för två-tre veckor sedan: vad skönt att ni blir sjuka nu, då har ni haft er beskärda del innan julen istället för lagom TILL julen. Den som sa det hade fel, eller, det vet jag ju inte än, men tyvärr är min halsfluss tillbaka lagom till Lucia, men nu har jag fått starkare antibiotika så förhoppningsvis är jag kvitt den snart. Nu är hela familjen checkad iallafall och det verkar bara vara mig som bacillerna är ute efter denhär gången. 

Romantik

Okej, trots att vi tillbringade fredag eftermiddag, kväll, natt och morgon tillsammans med Andreas jobbarkompisar och chef med respektive, så var det faktiskt ganska romantiskt. Vi träffades på Stenungsbaden och checkade in i rummen. Utsikten från den stora sängen som stod mitt i rummet var underbar, havets gröna vintertoner som skummade och en härlig solupp- och nedgång! På med morgonrock och badtofflor och dags för bad. Pooler både ute och inomhus, samt härliga bastuar, som jag tillsammans med ett par andra vänner precis diskuterat ordet med. Bastuv i plural!!!! Vi drack en hel del öl och stannade vid spat i 3 timmar. Lagom skrynkliga lullade vi tillbaka till rummet och bytte om till kvällsstassen. Sedan blev det julbord med underhållning av Arvingarna. Lite dans senare och sedan skön sömn i den stora sängen. Dock hade jag troligtvis fått i mig nåt som inte var helt ok, så jag slumrade en stund på toalettgolvet i tron att jag skulle få upp det, men det blev bakvägen istället och sedan kunde jag återvända till sängen. 

På morgonen var det en fantastisk soluppgång som avnjöts från sängen och sedan en lika härlig frukostbuffé! Efter det checkade vi ut och alla åkte hem utom jag och Andreas sim passade på att ta en fyra timmars vandring runt Stenungsön på en geocacherunda som var väldigt välarbetas och kul. Vi har nu klarat vårt mål, som var 100 cacher innan året är slut. Lagom frusna och trötta åkte vi till Kungälv där vi käkade på ett mysigt café och sedan åkte vi hemåt och hämtade upp barnen, som varit helnöjda hos farmor och farfar. 

Söndagen kom det mera snö, så barnen var ute i stort sett hela dagen medan jag bakade och grejade inomhus. Glöggen tappades upp och julstämningen infann sig på ett behagligt sätt. 

Premiär

Det som ställer till kaos i trafiken gör familjen Marmin nöjda!

Värme och bajs

Man känner att man lever när barnet gör en upp-över-hela-ryggen-bajning, samma dag som fjärrvärmen är avstängd och det bara finns kallvatten!!! 

Starka ben

Idag har Viggo, 1 år och en månad, gått själv hela vägen från Moas förskola och hem, en sträcka som jag normalt går på ca 10 minuter, blev nu en vandring på 45 minuter, med små pauser då det skulle stampas i vattenpölarna. Kändes skönt att bjussa på den tiden för vad har man bråttom hem till egentligen? Städning, bakning och tvätt!!

T

Moa sitter och skriver på datorn: mamma var är takbokstäven?

Att hon menar T är väl självklart!

ÄNTLIGEN

Efter 13 år har jag gjort det!!!!!! Jag har lyckats med mintkyssar!!!! Jag har gjort ett test varje år, men det har antingen blivit för löst eller bara en klumpig massa som inte gått att klicka ut. Idag är en historisk dag och lite plåster på såren efter en vaniljfudge som blev en (väldigt god) vaniljkola igår. Lyckan är total och blir ju bara bättre när barnen utbrister att det är det godaste godis de smakat och slåss om att slicka ur skålen! Okej, de är inte helt runda, men jag blev så paff när det fungerade så jag struntade helt i formen och det estetiska, dessa skall inte ätas med ögat utan med en gom som längtat i 13 år!!!

Hushållsarbete

Det är ganska skönt när man får hjälp med hushållsarbetet....Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0