Halloween

Halloweendisco på mormors jobb!!

Jag vet inte vad som hände, men när jag hämtade barnen så hade det skett en förvandling....från cowboy till 
militär!!!
Röda sjukan

Igår förberedde vi oss för stormen Simone genom att sjunka ner i ett härligt bubbelbad hela familjen. Stormen uteblev, men mysigt kunde vi ha ändå utan att lyssna till stormarnas vinande.... Moa målade sin pappa med badkritor och utbrister förfärad när hon är klar: Men pappa, såhär kan du inte se ut imorgon, då kommer de tro att du är sjuk!!!!

Idag blev det skridskoåkning tillsammans med moster (hoppas det är ok att du är med på bild? Lägger ju av princip aldrig ut någon annan än min familj, vilken du ju också tillhör i och för sig, men det blev så fint kort...)


Höststorm

Moa och Pontus sitter och pysslar i väntan på stormen.
Pontus: Moa vet du vad stormen ska heta?
Moa: Ja, Lassamåne
Pontus: Nej, Simone ska den heta!
Moa: Men jag vill att den ska heta Lassamåne istället.

Jag håller med Moa i frågan!

Jogging

Trodde aldrig att jag skulle längta efter att få springa.... Idag, äntligen, efter två veckors uppehåll pga att Viggo varit sjuk och tiden satt stopp, så tog jag och barnen en tur runt Härlanda efter att Pontus vaccinerats på morgonen. Barnen cyklade, Viggo somnade i vagnen och jag sprang. Inte personbästa med tanke på att jag fick vänta in cyklisterna, men ändå, så skönt...och lerigt!!!


Löningslördag = Ullared

Verkar alla tycka! Jag som inte ens får någon lön och absolut inte har koll på när alla andra får sin, tyckte att det var en god ide att ta en avstickare dit när vi ändå skulle köra Andreas och Pontus till en innebandycup i Varberg. Cupen gick bra och Pontus var nöjd och glad. Ullared var knökfullt och lite stressigt, men vi fick allt handlat en del bra grejer ändå. En timmes köande för att få betala, det känns inte helt ok. Nu ska Moa bara komma ihåg att glömma vad hon ska få i julklapp;) 

Öl

Vad gör man inte för att komma åt en Småland???


1år

Så fyllde Viggo äntligen 1 år!!! Förväntningarna från syskonen var höga och de var lite besvärade över att Viggo fortfarande hade feber. Under natten gick den upp till 41,1 grader och det kändes inte så lattjo! Trots det så höll han humöret uppe och det bjöds på paket, där inslagspappret och snörena självklart var roligast, samt rulltårta med grädde och strössel, sång och ballonger. Allt för ett lyckat 1-årsfirande. 


Helgen som sedan kom var hektisk, men rolig. Fredagskvällen var det dags för Pontus att åka på kalas, medan jag åkte hem till T och hade tjejmiddag till två på natten, mysigt värre! 

På lördagen skulle vi lyckas klämma in tre arbetsdagar, men det slutade med att jag var på förskolan och städade och Andreas och barnen var på scoutgården och arbetade. Föreningen hemma fick klara sig utan oss tyvärr. Vid tvåtiden var det dags att åka upp till förskolan igen för att fira att vi fyller 25 år. Vi stod för grillningen i två stora eldfat, där vi grillade korv, banan med choklad och pinnbröd. Man kunde också göra lite olika lekar på gården och passa på att umgås. Något inrökta kom vi hem och passade då på att bjuda över grannarna på lite vin, vilket gjorde att även den kvällen blev sen. 

På söndagen var det en lugn start och sedan kalasdags för Viggo! Då bjöds det på lasagne, småkakor och marängswisch, allt på Viggos beställning. Mycket paket att öppna, en hel del mjuka, men även en hoppande kanin som låter som att den har satt något i halsen, man blir inte jättepoppis hos föräldrarna till jubilaren när man levererar sådana presenter😊, men den gick garanterat hem hos ettåringen! 


Tre trötta barn och två föräldrar gick och la sig på söndagskvällen och har nu lyckats försova sig lite varje dag den hör veckan. 

Igelkott à la 80 tal
Han blev grymt lik sin pappa som 9-åring!!!! Min lilla igelkott!!!

Årstider

Det här året har verkligen varit tydligt med sina olika årstider, nu väntar jag bara på att vintern ska bli kall och snörik utan massa slask. Då blir året fulländat!!!Tygblöjor

Vi kanske skulle satsa på det där med tygblöjor.... Viggo verkar vara sugen på att sköta tvättningen av dem iallafall!Feber

Finns ju bättre sätt att avsluta sitt första levnadsår än att ha över 40 graders feber. Det skär i hjärtat att se min lille skrutt helt hjälplös, trött och ha ont. Som tur är hjälper det med lite tabletter, men det är bara tillfälligt och då orkar han sitta en stund i knät. Annars är det mest sova som står på menyn😔. Får hoppas att det snart går över och att han iallafall orkar öppna lite presenter imorgon. 

Elevrådsrepresentant

Pontus har blivit elevrådsrepresentant, vilket innebär att han ska ta med sig klassens tankar o idéer till rektorn vid vissa tillfällen. Idag säger han: "Mamma, jag vill inte vara elevrådsrepresentant, jag vill vara elevrådsrepresenman istället, ingen tant!" 

Till alla scouter

Moa hade en egen liten rekryteringskampanj idag på morgonen, då hon bjöd in diverse dockor till "porthällascoutledare". Vidare: " här kan man göra olika saker, söljor, knopar. Där i hörnet är det drakprinsessan, där är det knopar. Nähä, du klarade inte det, nä, men då får du gå dit istället." Det var en härlig scen som utspelade sig och förhoppningsvis får vi en del nya dockscouter så småningom... 

I helgen slutförde jag min sista del i ledarutbildningen "scout", känns skönt att äntligen tagit tag i detta och att nu med så mycket mer idéer och tankar kunna fortsätta arbetet inom scoutrörelsen. När jag kom hem lagom sliten på söndagen så var huset tomt, barnen och Andreas var i Dalsland och bilen var urladdad när de skulle åka hem, så de kom inte hem förrän framåt halv åtta. Detta gjorde att jag kunde testa om jag lyckats nå mitt personliga mål i min träning, nämligen att springa 5 km innan november startar. Jippi!!!!! Målet är nu uppfyllt och klarat....bara att att sätta upp nästa mål nu som gäller! 

Gunga

Någonting alla barnen alltid har älskat....


Bloggapp

Har skaffat appen nu och så mycket enklare det blev med en gång, kanske att jag kan lyckas komma igång ordentligt igen, speciellt nu när min syster kommer lämna oss igen😢.
Vi kör fullt ös nu på morgonen, kickstartade med en liten joggingrunda tillsammans med en cyklande Moa efter att vi lämnat Pontus på skolan, sedan lite röj i förrådet och nu klipper Viggo parketten medan jag och Moa pysslar.

Härlig söndag

Vi startade dagen med att baka en äppelkaka som skulle bli en present till J o F, dit vi var hembjudna på brunch. Så gott att slippa ta fram alla frukostgrejer hemma och bara ge sig iväg ett kvarter bort och inmundiga mängder med god brunchmat. Bröd, pålägg, grönsaker, frukt, fil, yoghurt, bär, flingor, kaffe, te, jos, äggröra, bacon, prinskorv, brieost....mmmm, dagen började verkligen kanon! Barnen lekte länge och sedan gick vi hem och packade för nästa utflykt
 
 
 Nu var det stora hajkryggsäcken som packades med ved, knivar, varm choklad, bullar o annat kul, för nu skulle vi tillsammans med våra grannar gå ut i skogen och grilla lite. En promenad på ca 4 km till lilla Delsjön där vi på vägen stötte på två älgar som satte mitt hjärta på oönskat ställe. Väl framme blev det korv- pinnbröds och marshmallowsgrillning. Vi njöt av höstvädret och passade även på att ta några geocacher. Väl hemma igen var klockan redan 19.00, så efter lite kvällsmat var det läggdags för tre trötta barn som knatat på ordentligt idag.
 
 

Fira

 
Det händer inte ofta, men ibland firar även vi! Idag är det tex den utmärkta dagen - KANELBULLENS dag! Det firar vi med vaniljbullar och äpple/kanelbullar....sugen? Jajamen, speciellt efter första veckan med 5:2 dieten....

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0