BrillorSushi och falafel

I fredags var jag grymt sugen på Sushi, från att ha testat en gång och tyckt det var vedervärdigt för ca 6 år sedan, gav jag det en till chans förra året och blev frälst! Nu tänkte jag att jag testar att göra det själv, överallt står det att det är lite klurigt, men jag tyckte det var väldigt lätt och blev supergott. Mitt i allt sushi görande kom jag på att Pontus inte tycker om det, så då tänkte jag att jag testar någonting annat nytt som jag aldrig ätit eller gjort själv, efter att sett på Mästerkocken, så blev det Falafel- supergoda friterade kikärtsbollar och när oljan ändå stod på spisen så slängde jag i lite potatis som pommesfrites. Det blev en kanonmiddag som barnen älskade!Idag har jag hämtat ut ett par nya glasögon och på vägen hem lyxade jag till det med två stora semlor, åkte hem till min mormor och fikade. Mysigt!

Läslus

Äntligen, efter en månads frånvaro fick både Pontus och Moa komma in i sina vanliga rutiner idag. Viggos magsjuka var mysko och kom med ojämna mellanrum, men sista kräkningen var i fredags, så nu skall vi vara helt klara med den delen. Pontus första skoldag var igår och det hade gått bra. När vi hämtat honom så valde barnen att vara kvar ute och leka i tre timmar!!! Härligt när de väl kom in med rosiga kinder och lyckliga ögon, måtte det bara komma lite mer snö så vi kan fortsätta vinterleken. 

Jag har kommit in i en läsperiodvsom inte är det bästa för sömnens skull. Sedan julen har jag avverkat två böcker och nu har jag gett mig in på 1000 sidors boken " Hungerspelen" som jag bara inte kan lägga ifrån mig. Klockan hann bli halv ett inatt innan jag fick tvinga mig själv att nu är det sista sidan! Läskigt när man sedan drömmer om boken, då gör den avtryck! Kanske ska satsa på tidig läggning istället, så får jag mer tid att läsa....

Vinterfika

Efterlängtad fika efter löpning och pulkaåkning, en härligt solig, men blåsig och kall vinterdag! Vinter

Söta vinterbarn!!!!Makaroner

Idag blev det en barnsligt god baconsås och gnocchi till lunch. Barnen valde dock bort såsen och ersatte med pesto- finsmakare! Moa tyckte det var roligare att göra pastahattar till sina dockor än att äta. 

Skumtomte

Igår fyllde min pappa år och barnen ville ära honom med en film. Den blev tyvärr för stor för att skicka i ett sms, så vi la in den på youtube istället, kul experiment!


Rebusar

Pontus har fått hem lite läxa nu när han varit hemma så länge, men han är snabb och vetgirig, så nu har jag börjat göra egna uppgifter, mattetal, frågor, korsord, kluringar och framförallt rebusar, som han älskar. Igår körde vi huvudstäder och idag lite annat. Han klarade de snabbt, så nu kan vi se om ni är "snabbare än en förstaklassare"? Faran över?!?

Trodde vi ja! Som tur är tänker vi mycket på smittsamheten och eftersom denna magsjuka yttrat sig så olika på hela familjen, med enbart en kräkning och sedan mår man bra, till nästa kräkning kommer efter ett par dygn till att kräkas flera gånger under några timmar och inte få behålla vatten, till bara lös avföring, så har vi valt att isolera oss tills vi är helt säkra på att alla mår bra. För andras skull och även vår egen, för att skicka barnen till skola och förskola och sedan höra att fler blivit smittade pga oss hade känts oerhört onödigt och jobbigt! Vi trodde iallafall att det var över på Viggo, han mår utmärkt och äter som han ska osv, men då igår eftermiddag körde han en kaskadkräkning över halva köket och därmed börjar nedräkningen igen...när är vi smittfria denna gång? 

Jag har spritat hela huset, trots att sprit inte hjälper mot magsjuka, men det känns ändå som att man gör det man kan, tvättat, städat, skrubbar och kokat allt som går att koka... Nu är nästa steg att boka en resa långt härifrån och bara isolera sig i en djungel någonstans...

Pratade med min syster i Stockholm häromdagen och blev så sugen på att fortsätta uppladdningen inför Springcross 2014, men som läget är hemma nu är det svårt att hinna ut och springa innan det blir kolsvart. Planen var att sticka ut igår när Andreas kom hem, men då låg jag och torkade upp Viggos spya istället och efteråt infann sig aldrig känslan för att vilja ta sig ut tyvärr! 

Jaja, nu är det väl snart över och vi kan komma tillbaka till verkligheten igen! Egentligen ska jag inte klaga, har vänner runtomkring mig som lever i ovisshet, väntar på provsvar och kämpar mot sina sjukdomar eller försöker lära sig att leva med dem och med dem i mina tankar känns en magsjuka som en skitgrej:( 

Jävla, helvetes skit

Nu har en förbannad magsjuka kopplat greppet om familjen och det verkar inte finnas något slut på skiten. Började förra måndags natten med att både Moa och Pontus kräktes samtidigt. På morgonen kräktes Pontus en gång till och Moa kräktes under hela dagen och kvällen, fick inte behålla någonting. Jag satte klockan på 5 minuters intervaller och sprang mellan våningarna och gav vätskeersättning till barnen under 1 timme, sedan uppehåll i 30 minuter och sedan 1 timme till, uppehåll 30 min och sedan kräktes jag på eftermiddagen och Andreas fick komma hem från jobbet. Dagen efter var jag seg och mådde dåligt, men barnen var hyfsat ok. På kvällen spydde dock Moa igen. Sedan dröjde det 60 timmar från Pontus sista kräkning tills han kräktes en natt igen. Andreas blev lös i magen och mådde dåligt, feber hade vi tre första litegrann också i början, men det gick över snabbt. Så gick det 48 timmar och då kräktes Pontus igen på natten, plus fick oerhörda magsmärtor, vilket gjorde att jag satt med honom från 24-04 och pratade med sjukvårdsupplysningen, som vad mig göra ett risavkok som han skulle få var 5:e minut i två timmar. Har du hört det förut? Precis, det var så jag tillbringade några timmar i början av veckan också. 5 minuter går väldigt fort när klockan är mitt i natten och man bara vill sova, men väldigt länge när det blir en längre period. Sköterskan ringde upp klockan 03.00 och kollade läget, som få var bättre och vi fick några timmars sömn mellan 04 och 08. Oturligt nog skulle vi gå på Disney on Ice dagen efter, men jag, Pontus och Viggo fick tyvärr stanna hemma.

 Idag har varit lugnt och barnen längtar efter att komma tillbaka till förskola och skola imorgon, efter ett väldigt mycket längre jullov än vad dom var tänkt. Tror ni inte Viggo vaknar till nu: aha, magsjuka, det verkar spännande.... Jag testar jag med! Sagt och gjort, på en timme har han kräkts två gånger nu på natten. Att hjälpa en ettåring kräkas är inte lätt och tvättmaskinen går varm av alla sängkläder. De andra barnen lyckades träffa toalettstolen i stort sett varje gång, vilket jag är tacksam för, men Viggo vet jag inte hur jag ska hantera. Så någon förskola blir det inte imorgon tyvärr och jag ska ringa skolan och kolla vad som gäller för Pontus del. Vill helst inte skicka dit honom, men frågan är vad skolplikten säger? 

Min löparträning har fått stå tillbaka lite nu tyvärr, men mitt i allt har vi iallafall renoverat färdigt vår hall, så livet står inte still! Nu borde jag passa på att sova, men jag har väl vant mig vid lite sömn nu och är jättepigg! 

Magsjuka

Magsjukan härjar hos familjen Marmin. Denna vecka har varit allt annat än vad en skön skolstart med allt vad det innebär skulle kunna vara. Alla har åkt på skiten utom Viggo än så länge. Nu kör vi lyxmellanmål: blåbärssoppa och skorpa, så får vi se vilka som får behålla det!

Enda fördelen i eländet är att vi fått matleveranser direkt hem till dörren av både svärfar och min mamma med Proviva och annat bra att ha, stort tack! Det är ganska skönt att få maten hemlevererad faktiskt, vi skulle kunna vänja oss ganska lätt!

TrappmålningStockholm

Nu har min älskade syster lämnat Göteborg och flyttat till Stockholm på obestämd framtid, känns sorgligt eftersom vi alltid bott nära varandra, men samtidigt kul för henne att få testa på något nytt. Ett sätt för henne att vara säker på att få träffa oss är ju att ge bort en startplats till ett lopp i Stockholm, då är vi ju liksom tvungna att ta oss dit och eftersom hon själv också ska springa så träffas vi ju automatiskt, smart tänkt. Min uppladdning inför detta går som planerat. Jag har ju alltid varit en sådan som hellre missar bussen än springer till den om jag är lite sen, jag hoppade över så många gymnastiklektioner som möjligt när jag var yngre och gick alltid när vi skulle springa. Så vältränad är inte ett ord jag tagit i min mun alltför ofta. Nu har jag verkligen tagit tag i löpningen och har kört nästan varannan dag sedan jag fick min julklapp på julafton. Tyvärr kommer det bli svårt rent tidsmässigt ny när Andreas börjar jobba, men tillsammans får vi hitta tider som funkar för hela familjen. Idag gav jag mig ut klockan 7.20 när hela gatan och nästan alla hus runtomkring mig sov, på en 6,5 km lång löparrunda. Det var skönt, kallt, mörkt och avkopplande. Det bästa av allt var att frukosten var framdukad när jag kom hem-mysigt! 

Vi håller som bäst på att renovera vår hall på övervåningen också, så nu är det lite lagom organiserat kaos här hemma...men snyggt blir det!


Testning av julklappar

Idag var det dags för barnen att testa sina julklappar, knivar och tändstål. Det blev en promenad till Prästtjärn med korv och pinnbrödsgrillning. 


Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0