Löpning

Viggo hämtades lyrisk idag, då han varit och sprungit Trollskogsloppet tillsammans med en annan förskola. Han hade sprungit snabbt och var grymt stolt över sitt diplom. Jag försökte rulla ihop det för att skydda det mot regnet, men icke, det skulle ligga platt. Som tur var hade jag med en plastficka, så det kom hem välbehållet. 

Väl hemma stannade Viggo kvar själv ute i regnet och sprang fram och tillbaka på gatan. "Mamma, jag tjänaj...". 

Snart har vi fått hela familjen begeistrade i löpning. Heja, heja! Löpning is the shit!!!

Sälen

Vecka 11 hade vi en underbar vecka i fjällen. Vi passade även på att ta en dag i Trysil, vilket gav mersmak, så dit lär vi åka igen. Så härligt att alla barnen åker i alla nu. Minns såväl för några år sedan när jag funderade på ett fjärde barn, men när jag och Andreas stod på toppen av en backe och tittade ut över vidderna, bestämde vi oss. Nu vill vi inte ha en förälder ståendes i dalen med en barnvagn längre, nu vill vi åka alla tillsammans! Och nu är vi där... Viggo åkte tom någon svart backe och jag klarade av Väggen, som varit ett smygande mål i mitt liv. Riktigt rolig skidåkning för hela familjen och på kvällarna körde vi bastubad, god mat och en hel del hos dryck slank också ner under veckan. 
Dagens roliga

Igår skulle Andreas och en brandman kolla igenom skorstenarna på scoutgården tidigt på morgonen. De skulle även upp på vinden, som man kommer åt utifrån via en portabel stege. Andreas stod och höll emot stegen mot den hala trallen, medan brandmannen klättrade upp. Väl uppe började brandmannen prata om något som Andreas kände sig tvungen att kika på, varpå han försiktigt klättrade upp för stegen, orolig för att den skulle glida undan. 

Han lyckades komma upp och väl uppe råkade han slinta så stegen for ner på marken. Oups! Nu sitter alltså en elektriker och en brandman uppe på en vind i sin ensamhet utan möjlighet att komma ner. 

Vem ringer man i detta läge? Sin fru? Jorå, om det inte vore så att hon tagit cykeln till jobbet... flera alternativ diskuterades och tillslut ringde Andreas sin pappa som lyckligtvis inte var så väldigt långt borta. " Hej, pappa. Läget? Är du nära Partille? Jag behöver hjälp med en stege... sitter fast på en vind med en brandman..." 

En situation som inte låter helt illa i mina öron, brandmän har ju en tendens att se helt okej ut. 

Laddning

Viggo har gjort en lång, lång, laddningskabel till sin Sony Ericsson. Den är grym, man kan t.o.m ladda ifrån toaletten med den. Det är praktiskt om man går omkring och pratar samtidigt. Eller, det var praktiskt, fram tills han virade tråden runt sig själv och fick använda telefonen för att ringa på hjälp. 


Nu kör vi ett pulkarace medan övriga familjen är iväg på diverse olika aktiviteter. 
Ärtsoppan och pulledpork sköter sig själva på spisen inför fjällen. 

Snö-igen

Äntligen kom det ordentligt med snö. Moa är förbryllad över att det kom snö i mars, men inte i februari, månaderna borde liksom byta plats enligt henne. Hela eftermiddagen har vi varit i pulkabacken och direkt efter middagen rusade barnen ut igen. Det är så härligt att de passar på...

Picknick

Moa kör inomhuspicknick...

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0