Sötaste Nissen i stan

image20image19

Här med en nystickad mössa från mormors arbetskamrat, tack Gunnel!

Rosa faran

image18

Glasögon

Åh, var med mamma o mormor i måndags och beställde nya glasögon, som min kära mor betalar åt mig, vilken lycka! Skulle hämtat dem igår, men jag mådde för kasst för det, så det blir kanske imorgon, spännande....
De är ganska mycket rosa, så jag vet en vän som lär gilla dem :)

Sjuk....

Så har man gått och blivit sjuk precis när praktiken börjar och man inte får vara borta någonting om man ska bli godkänd. Enligt vårdcentralen får jag inte gå tillbaka förrän jag varit symptomfri i två dygn, så det lär ju dröja...

Trött...

Jag är så trött efter min cykeltur hem ifrån stan och ett slutligt seminarie inför tentan som är imorgon bitti. Känns ändå som om jag har hyfsad koll på alla begrepp som ska avhandlas imorgon och det bästa är väl att sluta tänka på dem och hoppas att de har etsat sig fast i hjärnan ändå.

Ikväll blir det julkorv med potatis och senapssås, mums....

Artikel om PCD i dagens GP

Råkade av en slump öppna GP när jag var hemma hos min mamma och såg då en artikel i slutet av del 1 i dagens GP som handlar om Pontus ovanliga sjukdom PCD.

Den är läsvärd och man får ett hum om hur sjukdomen yttrar sig, så har du några minuter över....slå upp sidan 36-37 i GP, 20 november.

Hemma igen

Så, då har man kommit hem efter en skön resa till Tunisien och Hammamet. Vädret var väl inte att skryta med, men några dagars sol fick vi allt, så fräknarna vågade titta fram iallafall.
All Inclusive var spännande, men mot slutet av veckan så var man inte speciellt sugen på ris och gryta. Vi ångrar att vi inte gick ut och åt på en vanlig restaurang någon dag, för då hade man nog inte tröttnat så fort på buffén. Pontus passade på att ligga i 40,5 graders feber en av dagarna, och bara sov hela dagen, så då kunde vi passa på att sola näsan lite på balkongen. Men annars var det full rulle nere på stranden, med sandslott och bad.

De sista dagarna var det 13 grader "varmt" så då passade vi på att shoppa lite, men i stort sett så fanns det bara kameler, keramik och läder.

Pontus måste få en eloge för hans fantastiska humör på flygresorna, trodde att det skulle vara mycket jobbigare att flyga med barn, men han skötte sig galant.

347842-15

Hela familjen Marmin

GRATTIS, GRATTIS PONTUS PÅ NAMNSDAGEN!!!!image17

Regn - nu är hösten här...

Så, då kom regnet tillslut, har lite saknat det den här hösten, men nu känns det inte alls välkommet när man kom cyklande runt lunchtid och hann bli genom våt innan man kom hem.
Hade tillbringat några timmar på en väldigt intressant föreläsning som behandlade maktpostioner osv. Sedan hem för att plugga lite mera innan jag nu ska iväg med Pontus och bada. Ska bli skönt för förra veckan var det lov, så nu har vi inte badat på ett litet tag.

På lördag är det bröllop, Maria och Peter ska nu blir herr och fru och det ska bli såååå spännande med höstbröllop. Jag hoppas verkligen att SMHI har rätt när de skriver att det ska bli strålande sol.

Ny kurs + sur sill

Så, äntligen efter en ganska tråkig kurs om vetenskap, så kan jag, tillsammans med Maria och Anna stoltserar med ett VG på vår B-uppsats. Vi är gryyyyymt nöjda, då vi inte ens slet vårt hår på slutet utan tog några dagars välbehövlig paus.

Imorgon börjar en ny kurs, full av massa moment som ska hinnas med och då har jag lyckats boka in en resa till Tunisien en vecka innan salstentan, men men, det löser väl sig. Det brukar det göra så småningom.

Helgen tillbringades mestadels hemma, men lördagkvällen var det surströmmingsskiva hos mormor, tillsammans med Harry (mormors särbo), Harrys moster med man (han är 88 år gammal), min farmor och farfar, syster, mamma, pappa, man och son. Alltså mycket folk och en enorm stank, men då endast hälften av oss äter denna sura fisk, fick vi andra god lax istället. De gamla höll på till 2 på natten och Pontus hängde med till 22.30, sedan blev det vagnen hem och sova gott och länge på morgonen (fördelen med att hålla honom vaken länge).

Stort tack mormor för att du finns!!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0