Frisör

Moa leker frisör med mig som kund. Efter lång tids kammande säger hon: Jag tror jag ska jobba sim frisör när jag blir stor. Alla är bra på att kamma, men jag är BÄST!!! 

Lika bra att ha stora tankar om sig själv....

I övrigt har vi i veckan fått behandla både Moa ochAndreas med antibiotika mor streptokocker. Moas började med en stor blåsa på fingret och Andreas med en rejäl halsfluss och över 39 graders feber, han var rejält deckad. Så nu kan det bara bli bättre!!!

Geocaching

Igår tog vi en tur ut till Hönö och Fotö. En underbar solig höstdag, kontrasterna mot Fuerteventuras sol var stor, men känslan av total avkoppling och söndagsmys var den samma. Lunchen bestod av köttfärssoppa och nybakat bröd... Vi hann med 8 geocacher, varav den sista togs när det mörknade - fantastisk solnedgång med Vinga fyr som utsikt. Mycket klättrande och hoppandes över skrevor, spännande äventyr med tre små barn!
Pirater

I fredags var det dags för den efterlängtade Piratdagen med Moas förskola, som grundades i frågan " finns det pirater i Kåsjön?" Barnen hade själva önskat och planerat mycket av dagen och ett önskemål var att få tälja, så jag var med och hjälpte till med att tälja grillpinnar. Självklart finns det pirater i Kåsjön!!!! En hellyckad dag med många trötta och nöjda pirater!

Vi degar!


Första gången är det mest fokus på att äta degen.

Semester

I måndags kom vi hem efter en underbar vecka på Fuerteventura tillsammans med min syster, mamma och mormor. 4 dagar innan vi åkte lyckades Andreas dessvärre skära sig i handen, vilket resulterade i 11 stygn och handen i bandage under två veckor, då han även skulle vara sjukskriven, men idag togs stygnen bort och allting såg fint ut, så trots värmen och fukten har handen klarat sig utmärkt.

När vi landade på Fuerteventura var det 35 grader, men sedan sjönk det till mera lagom 26-28 grader under veckan. En härlig saltvattenspool svalkade gott när solen var som hetast och för barnens del var den ett nöje hela dagen. Stranden som låg närmast var ganska tråkig, med mycket tång som spolats upp under natten, men den tre mil långa Los Dumas var däremot fantastisk. Dock blåste det en hel del, vilket det nästan alltid gör på ön, så det uppmanade till mycket drakflygning istället för att ligga och bli sandblästrad.

Mot slutet av veckan var det en stor internationell drakflygarfestival på ovan nämnda strand, amazing med alla drakar som fyllde himlen. Vi passade på att uppgradera vårt sortiment och köpte en drake som är lite mer avancerad i svängarna än vår andra, vilket gör att Pontus nu fått något att bita i.

Annars var det total avkoppling med all inclusive, god mat, mängder av sangria och lite tennisspelande. Jag hann även med några löparrundor på mornarna, när min snälla make tog han dom de morgonpigga barnen i familjen.

Lite sjukdomar hanns också med, Moa fick feber, förkylning och herpesblåsa på munnen. Viggo hostade ordentligt varje natt och kräktes därmed upp vällningen var och varannan natt. Pontus åkte som vanligt på öroninflammation och fick antibiotika utskriven när vi kom hem, men han har tyvär aldrig klarat en hel resa utan sjukdom :(

Vardagen knackade snabbt på dörren, med höstrusk, regn, blåst och kyla, samt möten och andra åtaganden som aldrig försvinner torts att man har semester. Det känns ändå skönt att tänka tillbaka på veckan, minnas och njuta av minnena.

Tyvärr har min syster tagit de bästa bilderna under semstern, min ni får hålla tillgodo med de jag har så länge.

 
 
 
 

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0