GRATTIS P o T

Stort grattis till Albert som kom lite tidigare än vad som var tänkt....

Två kompisar fick barn i fredags, precis innan tolvslaget, vilket gjorde att det blev på pappans födelsedag, så nästa år kommer det dubbelfiras!

Stort grattis till er!

http://jungersten-mittilivet.blogspot.comFörvaras utom syn-och räckhåll för barn...

Jorå, då står det på alla våra mediciner som vi har hemma, men med tanke på att vi har ett halvt apotek hemma så tänker man inte alltid på att en 3,5 åring "kan själv" det mesta.

Vi satt och inhalerade och läste saga som vanligt, denna gång valde Pontus boken "Jag vill inte gå och lägga mig", som handlar om Lasse som aldrig vill gå och lägga sig. Han får en kväll se i sin grannes glasögon, och de är magiska, för Lasse får se mängder med olika djurfamiljer och deras barn och hur de går tillväga när de ska lägga sig. Efter glasögontitten så går Lasse hem och smyger in på toaletten, borstar sina tänder, kissar, tar av sig kläderna och på sig pyamasen och kryper ner i sin säng, så mamma blir alldeles förvånad när hon inte behöver tjata på Lasse om att han ska gå och lägga sig.
Detta satte griller i huvudet på min son, så medan jag gjorde rent inhalationsgrejerna och lite annat så försvann han. Jag hittar honom en stund senare i sitt rum i full färd med att ta av sig sina kläder och jag känner att det luktar tandkräm, vilket betyder att han troligtvis gjort sig klar för att sova. Jag frågade honom om han tänkte göra som Lasse och jovisst, det var hans intention. Vad Lasse inte gjorde i sin bok var att ta medicin, men det kom min lille skrutt så väl ihåg att han skulle göra, så han har hällt upp sin medicin helt själv och tagit den. Dock tror inte jag att en 3,5 åring vet att det ska vara 2 ml, men han visade ganska nära på glaset hur mycket han hällt iallafall. En av medicinerna ska han bara ta på morgonen, men den tog han nu också för säkerhetsskull....tror dock inte att det är någon större risk, frågan är bara om det blev 5 ml?

Som godnatt saga blev det "Mamma Mu städar", hoppas att det också ger en viss effekt på sonen :)

10 års jubileum

På lördag firar jag och Andreas att vi varit tillsammans i 10 år...YIPPI! Det känns som en evighet och det är det väl nästan också.

Blir lite sentimental faktiskt så här är den första (och enda) dikt som jag fått av honom:

Tänk dig en höst
utan löv och blåst
Tänk dig en vinter
utan snö och frost
Tänk dig en vår
utan fåglar som kvittrar
Tänk dig en sommar
utan havet som glittrar
Så är en dag för mig
utan Dig!

Den står på en skrynklig post-it lapp som ligger i tryggt förvar i min plånbok och har gjort det sedan jag fick den för kanske 9 år sedan....Det var tider det!!!

Gräsänka

Så, då var man gräsänka över helgen, men som tur är ska den tillbringas med svärmor och svärfar, så det blir nog trevligt iallafall. Dagen har gått i ett, började med en promenad/cykeltur upp till Pontus förskola och sedan promenerade jag och Moa hem för att säga hejdå till Andreas som åkte till Finland med jobbet. Sedan bar det av till mitt jobb för att hoppa in i någon timme eftersom vi var kort om folk. Moa sov gott i vagnen på gården under hela tiden och vaknade lagom till att vi kom hem. Väl hemma var det lunchlagning och jag blev en tråkig mamma som hade massa saker som skulle göras. Moa roade sig så gott hon kunde på golvet och nu ska vi snart iväg och hämta Pontus igen och då åka direkt till simskolan.

Lalandia

Har haft en underbar släkthelg i Danmark och Lalandia med hur mycket bad som helst... Leklandet var också uppskattat och vi tog ett par turer nere på stranden med draken också eftersom det var underbart soligt väder hela helgen. Pontus simmar nu ca 7 meter själv under vattnet och Moa är inte sen att hänga på ner under vattnet. Första dagen tillbringade jag själv med barnen eftersom Andreas åkte till Tyskland och handlade. Detta var kanske inte så genomtänkt med tanke på att båsen i omklädningsrummen inte var anpassade till en mamma och två barn, utan bara för en person. Jag var genomsvettig efter omklädningen och Moa sov gott ända tills vi kom in i badhuset då hon helt plötsligt inte skulle sova mera, vilket innebar att jag fick bada med båda barnen. Det gick bra tillslut eftersom Pontus var snäll och hjälpsam, men jag rekommenderar starkt att vara minst två vuxna under sådana strapatser.
Helgen gick i grönt, vilket var skönt när vi kom hem, för det var i stort sett bara en tvätt som behövde gå igenom maskinen, nämligen den gröna. Någonting att tänka på när man är ute och reser, det är himla praktiskt.

Bilder kommer inom kort, så snart jag får en sekund över där hemma. Allting går i ett just nu, jobb, barn, kvällsmöten, hem....tja, just nu är jag och Andreas glada om vi hinner säga "hej" till varandra i dörren!

Tandläkaren väntar i eftermiddag, då blir det borrning, ingenting som jag ser fram emot, men dock ett måste, ett dyrt måste dessutom :(

Sömn

Det är underbart. Gårdagskvällen tillbringade jag med mitt nya jobb ute på Eriksberg på en pir, god mat och trevlig underhållning med musikquiss som jag ju bara älskar! När jag kom hem så hade jag enormt svårt att somna och låg en stund och stirrade i taket. Efter någon timme så somnade jag äntligen, men bara för att efter en liten stund vakna av att Pontus var uppe och drack vatten. Jag gick in till honom och kollade så allting gick bra och då bad han om att få sova hos mig. Det kändes helt okej så vi vandrade in till vårt sovrum och han la sig mellan mig och Andreas. Vi somnade om och efter en halvtimme så vaknade både jag och Pontus igen av att han yrade om trollen som kom. Varpå han ville krypa ner under mitt täcke och lägga sig med huvudet vid mina fötter och sina fötter på min mage. Detta blev väldigt varmt och jag vaknade lite senare (igen) av att svetten dröp om oss båda två. Jag lyfte upp honom och la honom brevid mig på en kudde istället och somnade om i någon timme innan det var dags för nästa. Jorå, Moa skulle ha mat, så det var bara att gå ner och vispa ihop ersättning och mata henne och sedan sov vi gott hela familjen fram till 7.00 då jag fick skynda mig iväg till jobbet och planeringsdagen som väntade.

Nu ikväll fick jag hoppa över vårt styrelsemöte och överlämna det åt Andreas. Moa misstänkte jag skulle vara trött så henne fick ajg i säng klockan 18.52 och då hade jag lovat Pontus att vi skulle ta hans inhalation och spela lite dator tillsammans. Men, mitt samvete tog tag i mig när jag kom ner efter att ha nattat Moa och Pontus sitter i soffan och sover. Det var bara att bära upp honom till hans säng och strunta i allt som borde gjorts innan läggdags. Snacka om att det är jobbigt att vara på förskola... Så nu blev min kväll väldigt lång, helt oväntat!

Bubbligt värre

Åh, så här ska man ha det när man har det som sämst.
Så mysigt nu när höstregnet börjar komma!

LYCKA!

Idag kände jag en euforisk lycka när jag tillsammans med Moa i vagnen och Pontus på cykeln gav mig av mot förskolan. Väl framme rusade Pontus in och gav sin fröken en bamsekram och när jag några minuter senare sa att jag skulle gå hem så svarade han "men jag vill stanna här då". Åh, det kändes underbart att inskolningen hittills gått så lätt. Det mesta med Pontus har gått smärtfritt s nu börjar mina tankar gå mot tonåren och vilken revolt han kommer att göra då, men förhoppningsvis så fortsätter han att vara underbar :)Vägen hem, med Moa sovandes i vagnen, njöt jag av varje steg jag tog. Solen sken och det var friskt och härligt i luften. Jag gick förbi hos några goda vänner, där fönstrena var fördragna och jag tänkte på vad som komma skall om några veckor, då de sätter ett nytt liv till världen. Då hoppas jag att fönstrena står öppna när jag kommer förbi och att vi kan ta många härliga barnvagnspromenader med våra små och njuta av mornar som denna. Tårna blev blöta av fukten i gräset och jag placerade Moa på altanen brevid tomatplantan som nu fått 20 härligt gröna tomater som bara väntar på att få mogna, så vi kan gå ut och plocka alldeles färska obesprutade tomater.På tal om obesprutat så har vi länge arbetat för att inte köpa någonting som innehåller massa E-ämnen och jag måste säga att det finns i de flesta varor, speciellt i lågprisvaror. Så nu börjar matkassarna att stiga i pris, men vi tror stenhårt på att det får kosta lite mer mot att vi vet vad vi får i oss. Alla kemikalier som finns i maten, hur kan de vara billigare att framställa än originalproukten??? Vi gör vår egen sylt, saft, bröd, barnmat och köper nästan aldrig hel-eller halvfarikat längre. Det känns väldigt bra och jag tror till stor del att det är därför jag har kunnat hålla min vikt nere nu efter de kilona jag tappade i samband med min graviditet, härligt!

Tomhet

Jovisst blir det tomt när man inte har en 3,5 åring hemma. Det märks något oerhört och jag blir lite vilsen i vad jag ska hitta på. Det är inte många timmar och frågan är hur länge Moa tänker sova? Är det någon idé att starta nåt som man ändå inte hinner bli klar med? Nja, fönstrena väntar på att bli målade, ett rum väntar på att bli tömt, mat som vill bli lagad, tvätt som vill bli anlagd i garderober....jorå, det finns nog ett och annat att ta sig för.

Cykel

Trodde att det skulle gå lättare och lättare för varje dag med min cykling till och från jobbet....men, näedå...det blir bara värre och värre. Kanske en anledning till att börja jobba 100% istället, för nu får ju rumpan och kroppen vila så länge mellan cyklingarna så det känns som att jag börjar om på nytt varje dag.

Känns ändå rätt okej med allting just nu. Pontus klarar sin inskolning med bravur och idag fick Andreas lite beröm för att han var en sådan sångfågel. Ja, inte att Andreas var det då alltså, utan Pontus, snacka om att det kunde blivit fel där! Det är kul för om Pontus hör en låt en eller ett par gånger så sätter den sig sedan, precis om det brukar fungera hos mig. Jag hoppas bara att han har plats över i hjärnan för lite annat som är bra att kunna också :)


Imorgon blir det min tur och det ska bli spännande. Samtidigt lite läskigt, för jag har ju knappt varit ensam med Moa en enda dag sedan hon kom, så hur ska det gå utan Pontus hemma med oss? Han kommer nog att vara saknad av både en och två personer här på 62:an.


Näe, plikten kallar, har mängder med pyssel som väntar på mig.

Back on track!

Nu jäklar, nu citerar vi Magnus Uggla och drar till med att "jag har flytet nästan jämt", för nu känns det som att bloggandet ska kunna komma igång igen. Äntligen lite vardag på 62:an och allt flyter på som det ska.

Jorå, Moa (som jag senast skrev om som nyss utkommen ur magen) har nu blivit 5 månader och lite därtill, vilket ger hennes mamma ångest och viljan till tre barn blir större och större eftersom jag inte hinner med att se henne som bebis. Jag jobbar 50% på förskola, där jag trivs suveränt och känner att jag kan utvecklas, vilket är superkul som nyutexad..."gå ut och pröva mina vingar och se hur underbart det är"....jorå, sångerna sitter i.

Pontus började sin inskolning nu igår och det fungerar också bra. Ett väldigt trevligt föräldrakooperativ där vi kommer att få lägga ner lite mer tid än vad man gör i de kommunala förskolorna, men ack, det kommer garanterat att vara värt det, det känns redan nu.

Dagarna rullar på och idag blev man bjuden på stekt rödspätta, vilket vår "granne" säkert uppskattade att vi åt på en TISDAG, mycket gott, men jag är ändå extremt sugen på en kladdkaka....jag som aldrig har varit förtjust i choklad har nu fått ett jättebegär efter detta. Mörk, ljus, kak-form....you name it....det liksom bara suger i mig och jag blir tokig, eftersom jag lyckades bli av med några mer kilon än väntat i samband med Moas graviditet så är det inget bra att fylla upp sig med choklad.

Och sommaren, jo...6 underbara veckor tillsammans med hela familjen. Vi kunde verkligen inte haft det bättre och vi hann med att göra så mycket saker, så det är ingen idé att skriva om det hrä, för ingen skulle orka läsa :) Vissa hävdar att man ofta bråkar med sina nära och kära mycket under semestern, men för oss vr det helt tvärtom, inte ett ända gräl lyckades jag åstakomma (som annars brukar vara grälskaparnas mästare). Fantastiskt!
Nu väntar förhoppningsvis en lika lugn höst :)
Håll ut....

J, håll ut, snart är jag tillbaka på banan igen och då ska det bloggas!!!!

Den som väntar på nåt gott...... jo, ibland kan det kanske bli för länge :)

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0