2 år

Tänk vad fort tiden går, idag klockan 12.35 är det precis 2 år sedan Pontus kom till världen. image46

För ca ett år sedan firade han stort kalas då han fyllde ett år, många nära och kära slog sig ner i vår trädgård i strålande sol och värme. De flesta kom hit i jacka, men tog av sig till kortärmat efter en stund, helt underbart skönt.

image47
Årets kalas blir troligtvis inomhus med massor av snö i trädgården, men vad gör väl det när Pontus är jättestolt över att fylla "tå" och bli en "tor" kille, som i morse åkte förbi affären och köpte med sig "gass" till sin dagmamma.image48

Grattis på 2-års dagen min stora prins!

Påsk och snö

Åh, vi har haft en underbar påsk på landet med allt som hör påsken till. Ägg i mängder (vi tänkte dock på kolesterolet och det är ju tanken som räknas), äggmålning, image42
påskharen var på besök och hade gömt många ägg i snön, poängpromenad med våfflor efteråt, lotterier (vi lyckades vinna en barnbok, två tårtor, dalslandskaka och hallongrottor), mycket snö och trevligt sällskap.

Pontus och jag gjorde en snögubbe, trots att det var många minus och alltså ingen kramsnö. Vi åkte pulka i sandgropen och fick då gratis peeling. image44
Jag lyckades även klippa Pontus hår helt själv (nästan) med lite hjälp av farmor som guidade mig säkert mot mitt mål. Kändes väldigt skönt att kunna klara av det själv och det blev dessutom helt okej.

Idag var det snökaos på vägarna och nu ser jag att Andreas bil står halvägs ut i gatan, så troligtvis har han haft problem med att komma ut ifrån parkeringen, så det blir väl till att gå ut i natt och sanda och salta så han kan komma till jobbet imorgon.

Jag och Pontus har redan ägnat hela eftermiddagen åt att skotta gångbanan utanför vårt hus, samt runt bilen och trappan upp till huset så snöskyffeln har äntligen fått gå varm.image45

På torsdag fyller Pontus 2 år, så nu är han ingen liten kille längre...snyft! Det ska firas med dunder och bra på söndag. Förra året var det så varmt så vi satt ute i bara kortärmat, men i år blir det troligtvis inomhus med långkallingar :)

Kakel

Åh, äntligen är vi färdiga (eller kanske ska skriva Andreas) med kaklandet i köket, bara fogning kvar och sedan är det klart! Jag har förvisso lite målning kvar på luckorna, men det tar jag i nästa vecka då vi har några dagars uppehåll mellan kurserna.image39

Hoppas att ni får en super GLAD PÅSK och inte äter för många ägg av något slag. Pontus stoltserar glatt med två megastora ägg som har har enormt svårt att hålla sig ifrån enda till påskafton.

PCD -skit

Fick precis ett samtal från Pontus läkare och han sa att Pontus hade gojs i ena lungan som man såg efter rötngen sm gjordes för 1 månad sedan, var han förkyld då så det kan ha berott på det? Hur ska man komma ihåg det, en månad går ju så fort... Nu blir det annan antibiotika i 14 dagar och extra inhalationer och hopp på bollen, samt att vi ska kolla om han snarkar och har andingsuppehåll när han sover, eftersom hans syresättning inte var den bästa igår under undersökningen när han sov som djupast. Så de närmsta två veckorna blir sådär skojiga, ska bara få ihop tiden eftersom han ju är hos dagmamma på dagarna, men men, det är bara att lösa. Vi har ju varit så förskonade hittills, så vi ska absolut inte klaga.

Glad Påsk!

Fyllo

Igår var vi med Pontus hos barnfysiologen och gjort lungfunktionstest. Han fick sömnmedel och efter 20 minuters vaggande av vagnen i korrioden så somnade han äntligen. De gjorde ett test där han fick andas in olika sorters gasblandingar och sedan fick han ligga som i en kuvös och andas genom en mask. Dock vaknade han mitt i ena testet så då fick det hela vara klart. Han fick en gasballong med Dora och apan på, som han var mycket stolt över. Dessvärre blev han som ett fyllo när vi kom hem, han kunde inte röra sig för då bara han trillade och han sluddrade fram orden (de få han kan) och var allmänt bortkommen. Lite halvjobbigt eftersom jag inte kunde lämna honom en sekund ifall han skulle få för sig att ta sig någonstans. han kunde inte ens krypa utan att trilla omkull, lite lustigt att se samtidigt!

Kvällen ägnade vi åt att hjälpa Andreas att kakla i köket och sedan beställde vi varsin kebaktallrik (Pontus trodde att det var korv).

Idag har vi varit på påskmys och sångstund på öppna förskolan, samt ute på Bauhaus och köpt lite mera kakel. Nu sover Pontus gott och jag ska ta mig an mitt skolarbete (är tanken).

Kontrasternas årstid

image37

16 grader i solen, så jag och Pontus tog en promenad och matade ankorna, medan Andreas och hand pappa kaklade i vårt kök.


image38
I morse såg vår trädgård ut såhär och det var 0,8 minusgrader, snacka om att vädrets makter är outgrundliga!

Ljuvlig semester...

Åh, så härligt vi har haft det under vår släktresa till Idre. Solen lös med sin närvaro och det gjorde även vindarna, men trevligt sällskap och gott om snö gjorde resan helt underbar. Pontus har nu åkt skidor för första gången i sitt liv och han njöt i fulla drag, så nästa år blir det skidskola och riktiga slalomskidor som gäller.image34image35image36

Tillbaka till verkligheten och en examination som ska skrivas i veckan, puh....men snart är den här kursen slut och snart är det sommar.... jag riktigt känner hur det spritter i benen av vårvärmen som har kommit och små påskliljor hade tittat upp i trädgården nu när vi kom hem, mysigt!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0