Stolt

Igår damp CF-bladet ner i brevlådan och visst, jag har sett mina artiklar där några gånger förut, men aldrig förr har min bild fått pryda omslaget. Både Pontus och Moa blev glatt överraskade när de fick se ett foto av Pontus på framsidan av en tidning. Fick ett sms av min mamma, som skrev att hon var en stolt mamma och mormor, jag instämmer med det första i meningen, för mormor hoppas jag dröjer en stund till innan jag blir. Troligtvis blir jag dessutom farmor först :)
 

Själva artikeln handlar om när jag själv låg sjuk och insåg att det som jag upplevde som ett helvete, faktiskt är Pontus vardag. Finns att läsa på riksförbundet för Cystisk Fibros hemsida, eller via länken: http://rfcf.se/res/CFbladet/cfbladetnr32011.pdf

Fick i veckan veta att de nu slutat att göra badproppar för öronen på Östra sjukhuset och numera hänvisar till privatvården, vilket kostar 550 kronor per gång. Östra tog enbart 150 kronor, vilket kändes helt okej med tanke på att Pontus verkligen behöver dessa och att inte låta honom bada vore det största hånet någonsin. Han simmar en hel bassänglängd själv nu under vattnet och vet precis hur han skall göra för att gå upp och andas. Han åker de läskigaste rutschkanorna och älskar verkligen att vara i vatten. Näe...öronproppar är en självklarhet att han skall ha och det är egentligen ingen ekonomisk fråga utan mera principen. Vi har gratis sjukvård för barn och med en kronisk sjukdom som redan kräver en massa extra, så borde man ju inte bli hänvisad till en privat sektor. Jag fick iallafall ett glädjande besked att de på östra har kvar lite massa, så vi blev inbokade i fredags för att få göra en sista omgång med proppar. Tyvärr blev det inställt då hon som skulle göra dem blev sjuk, men en ny tid är bokad och som tur var hann de få tag i oss innan vi åkte dit på morgonen, så fredagen blev istället ägnad åt handling och lekplatsbesök tillsammans med T, P, A, H. På kvällen kom min syster och hennes pojkvän förbi och åt fredagsmiddag (Tacos) tillsammans med oss, mycket trevligt.

Idag har vi gjort allting som vi aldrig hinner annars och bockat av många punkter på vår "attgöralista". Bilen har blivit tvättad, så imorgon skall den få sig en vaxomgång. Skönt att bara vara hemma hela helgen utan måsten. Idga passade vi på att göra fondue, så smaskigt och Pontus passade på att exprimentera med vad som gick att fonduea och inte.

Landet

Det blev en härlig helg på landet istället för allt annat som var inbokat. Vi kände att familjen behövde lugn och ro, så helt impulsivt ändrade vi våra planer i torsdags kväll och fick många sköna timmar i svamp - och lingonskogarna. Vedeldad badtunna hanns med på kvällen och även ett parti 10.000.
Raka vägen till Morjhult i söndags för att fira minsta kusinen som fyllt 7 år, som vanligt god mat, kakor och tårta.

Ikväll kommer Linas matkasse hem till oss. Fick ett väldigt bra erbjudande som vi tänkte testa, fast egentligen tycker jag väldigt mycket om att handla själv, så troligtvis blir detta en engångsgrej mest för att ha prövat på det. 

Gick upp 5.30 idag för att hinna göra mitt morgonpass och känner redan nu att jag måste satsa på en kvällspromenad också, vill så gärna hinna med mer än vad tiden räcker till. Tråkigt nu när mörkret lägger sig så tidigt, lusten att gå ut och gå blir som bortblåst och rädslan för att gå ensam i mörket blir större. 

Lalandia

I torsdags gick kosan till Danmark och Lalandia i Rödby. Vi, tillsammans med stora delar av Andreas släkt åkte ner, så vi var 16 personer som delade på två stora hus strax intill havet. Andreas dumpade mig och barnen vid Monkey Tonkey Land för att själa följa med de andra till Tyskland och handla lite förnödenheter. Barnen och jag passade på att leka i flera timmar. Vi hade strålande sol och varmt under största delen av helgen, men tyvärr var det både geting och mygginvasion, så det var tufft att sitta ute och äta.

Vi startade varje dag med en långpromenad längs med stranden och sedan var det bad för hela slanten. Moa fick mig att åka en lite läskig vattenrutschbana, hon har inga hämningar när det gäller saker som går fort. Pontus och kusinen for fram i varenda rutschbana och på kvällarna var det fyra mycket trötta barn som somnade gott efter allt plaskande.

Jag och min svägerska tog en chansning och gick på en "Saunagus", ordet Sauna förstod vi, men sedan var det mera oklart. Vi satte oss i bastun och en vältränad kille kom in och låste dörren och meddelade att våra kroppar nu skulle få en chock - oups! Han hettade upp bastun med mycket vatten och olja på aggregatet och sedanformade han en handduk som en fallskärm som han slog emot oss så värmen kom som en attack emot en. Sedan skulle man snabbt ner i en kall pool och därefter göra om samma procedur igen, fast nu hälldes hela spannen med vatten över aggregatet. Det blev tokvarmt och svetten lackade. Näsorna rann eftersom man fick en liten förkylning när det varma mötte det kalla. Detta höll på i ca 10 minuter och efteråt skulle man blivit av med ca 400 kalorier, samt mycket döda hudceller. Vi kände oss som två helt nya människor när vi kom ut och framförallt lite smäckrare :) En upplevelse för både kropp och själ som jag gärna gör om igen!

På lördagseftermiddagen spelade vi bowling allihop och jag vet inte om det är ett bra betyg att hamna på samma poäng som sin dotter på 2,5 år, men kul hade vi iallafall.

Under helgen fick stegräknaren jobba på ordentligt, jag maxade 16000 steg en dag, vilket jag är väldigt nöjd med och nu börjar min träning att bli en vana mer än ett måste, vilket gör att jag känner mig piggare och mera tillfreds med mig själv än vad jag gjorde tidigare, så härligt!

I veckan drog scoutterminen igång igen, så nu är det full rulle. Mycket som skall fixas och framförallt väldigt roligt att vi har en välfungerande Bäverscoutavdelning med 6-7 åringar som verkar gilla det vi gör. Känns kul att min idé med så pass unga barn har fungerat bra och att vi nu är på banan igen med över 100 medlemmar. www.gbgscout.se/porthalla I januari fyller dessutom kåren 50 år, så även därför känns det bra att vi kommit upp ur svackan som var och nu kan se framåt med en bred bas av bävrar och spårare att stå på.

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0