GOTT NYTT ÅR!!!

Hoppas att julledigheten varit mysig och att ni alla får ett härligt sprakande och gott nytt år!

Vi ska ut till landet och fira med Andreas bror och familj, så det ska bli mysigt. Kanske hinns det med en liten tur med häst och vagn också för det brukar Pontus jubla över.

                                                                image26

GOD JUL

Vill bara passa på att hälsa er alla en jättehärlig jul!

Julkramar Lina

Hemtenta

Så, då sitter man här med eld i baken för att bli klar med hemtentan innan juluppehållet kommer. Egentligen har vi fram till den 7 januari på oss, men det är så skönt om man kan lägga alla måsten bakom sig nu när det är jul och man bara vill umgås med familjen. Ikväll blir det julbord på scoutgården, vi blir 17 personer och några barn, så det ska bli mysigt, vi ska laga någon mysko corn-rätt, som jag aldrig förr ätit, så vi får väl se hur det blir :)

Annars känns det ganska lugnt inför jul, ingen stress överhuvudtaget, kan ju bero på att vi inte köper julkappar till några andra än barnen och de är inte så många.

Nu ska jag snart iväg på ett litteraturseminarium där det krävs aktiv närvaro för att bli godkänd, så jag måste försöka få igång hjärnan lite innan dess!

Glöggkväll!

Ikväll ska vi ha  vår traditionella glöggkväll med hemmagjord 18%-ig smarrig glögg! Ska bli trevligt och framförallt får man en anledning att städa av hemmet och det är ju alltid välbehövligt på något konstigt sätt. Det blir glöggtilltugg + chiliconcarne och julgransbröd + pepparkakscheescake till glöggen, så mätta ska vi nog bli!

Här är den utlovade bilden på när Pontus bakar pepparkakor, som vi för övrigt ska mumsa på idag.

image24

Lucia

 Så då har jag varit på Pontus första luciafirande, åh, så fint det var och vilken skönsång.


Tillbaka till vardagen...

Så, nu var min VFU period (praktik) slut för denhär gången och det har varit jättespännande och givande. Som vanligt när jag står inför något nytt, i detta fall fortsättning på kursen, så blir jag lite förvirrad och hade ingen koll alls på morgondagen förrän nu när jag hade tid att kolla schema och annat som ska vara klart tills nu. På torsdag blir det luciafirande med dagmammorna klockan 8.00 på morgonen och det ska bli såååå mysigt, första lucian som Pontus är med och "medverkar". Hoppas även att läkarbesöket hos öronmottagningen imorgon blir positivt för nu har han tydligen haft öroninflammation som vi behandlat med droppar i en vecka (han själv har inte ens märkt av det) och om han inte är bra tills imorgon så lär han inte får vara med på minisim avslutningen och det vore jättetråkigt.

Regnet det bara öser ner....

åh det som var så härligt väder igår, frost och sol i ett enda fint samspel där jag stod på gården till förskolan och njöt i fulla drag. Idag piskade regnet i ansiktet och sanden klibbade fast sig överallt, för idag äntligen kunde man gräva och baka sandkakor i mängder. Varför har vi vuxna så dålig fantasi, varför säger jag att det är en chokladkaka vi bakar bara för att sanden är brun?! Jag försökte senare med sockerkaka, men det var ingen av barnen som nappade på den idén...jag hade väl redan sått ett litet tråkigt vuxenfrö i dem!

Härlig dag ändå, som avslutades med konflikhanteringsföreläsning, någonting som man aldrig kan få för mycket av, så öronen stod på vid gavel och insöp allt som sades.

Kvällen har jag tillbringat i verksamhetsplanernas tecken och reflekterat och studerat dem in i minsta detalj.


Gårdags eftermiddagen tillbringade jag och min familj i köket, Andreas diskade och jag o Pontus bakade pepparkakor med stor entusiasm (iallafall från moderns sida). Pontus kavlade och kavlade och tryckte med formen på 2 cm tjock deg och la upp det fint på plåten. Sedan drack han glögg (vatten) med russin som han glatt doppade i glaset. Bilder kommer sen, för nu har jag inte tid att tömma kameran.

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0