Sommarfest

Har precis varit på sommarfest på barnens förskola. De sjöng bedårande och efteråt var det poängpromenad, korv och tårtkalas. Jag bakade en tårta igår när jag var hemma och vabade med Moa som hade feber, mumsig med jordgubbar på, kändes väldigt somrigt och härligt. Pontus shakade loss ordentligt och var en riktig pajas framme på scenen, medan Moa höll sig lugnt sittande och tittade sig mest omkring. Snacka om ombytta roller, ingen fattade vad som tagit åt Pontus, men han har börjat att spexa mer och mer just nu. 


Tidsbrist

Har nog haft flera inlägg med denna rubrik tidigare, men tyvärr är det ofta så just nu. Småbarn, jobb, ideell fritid, man och mig själv någonstans mitt i alltihop. Våren är här och jag är kär i livet just nu och försöker få så mycket gjort som möjligt, vilket jag lyckas med, men då får skrivandet tyvärr lida.

Helgen kantades av Super Mario, då vi var på läger i regnet. Kanonhärlig helg med många roliga världar att klara av. Min värld bestod dock mest av att baka bröd och kakor. När vi la oss i tältet på lördagskvällen lät det som om någon poppade popcorn på taket pga. alla regndroppar som smattrade. Helgen kantades av en del regn, men när man är ute hela tiden så inser man att det faktiskt inte regnar hela tiden utan glädjs även åt de uppehållen som är. Ska kolla med Super Mario him self om jag får använda en snygg bild på honom här.

I veckan var jag och Andreas på bio på tumanhand, vi såg "Hur många lingon finns det i världen", mycket fin film, speciellt efter att ha hört Pär Johanssons sommarprat på radion i somras, där man fick hela bakgrunden till filmen. Jag hann även med ett mysigt restaurangbesök med tanterna på Manana, mmm, supergott och trevligt. Tapas är verkligen fantastiskt och det blir garanterat fler besök där. Så skönt att komma ifrån verkligheten en stund och bara få rå om sig själv. Händer dock väldigt sällan, så jag visste inte ens vart min buss gick ifrån och kände mig som en riktig bonde i stan, är samtidigt glad att man slipper åka in till stan så ofta för det känns inte som mitt rätta element.
 
Förra helgen stod Liseberg i blom, jag var där på möhippa på lördagen och på söndagen åkte vi dit hela familjen och lät Pontus åka så mycket han ville. Vi hade uppehåll från regn under nästan hela dagen, men de sista timmarna på kvällen kom det världens skurar, vilket gjorde att köerna försvann helt. Pontus och Andreas satt i Rabalder utan att gå ur under flera åkningar. En lycklig, men trött och blöt kille fick äntligen sitt efterlängtade besök till Liseberg!

Turgubbe, cyklar och fogsvans

Idag har Andreas varit på elfackmässan hela dagen och kvällen, så jag har skött hushåll, scouting och barn helt själv. Lite småtrött satt jag i soffan och internetade när maken kommer hem och har vunnit en I-pad, bara så där. De senaste gångerna han varit iväg på konstiga jobbgrejer så har han vunnit både inspelningsbar DVD och en TV och nu en I-pad! Vi som inte alls brukar fokusera på IT-grejer...känns superkul och framförallt kommer Pontus att bli lyrisk när han inser att han kan spela Angry Birds på en större skärm.

Igår tog vi cyklarna och trampade iväg till platsen där skogsbranden ägde rum i helgen. Det var svart och luktade fortfarande väldigt mycket rök. Sedan begav vi oss till Kåsjön där barnen badade fötterna och vi grillade hamburgare, super mysigt. En kille stod högst upp i hopptornet på 10:an väldigt länge och tvekade, men sedan klättrade en man upp till honom och gav ett par ord på vägen och svisch så hoppade han....sedan fortsatte han att hoppa flera gånger, ner i det kalla vattnet, allra högst uppifrån....brrr....vågat! Moa ville gärna up i tornet hon också, men där satte vi stop, hon får allt vänta några år till.

Mysläggning med Pontus idag, där han verkligen gosade in sig runt mig och deklarerade sin kärlek!

Moas största passion just nu är att gå åt det hållet där det finns gungor, gunga, gunga, gunga...det lockar henne hela tiden. Tråkigt nog upptäckte jag att någon glömt en fogsvans (såg) vid vår närmsta lekplats häromdagen, så det känns inte helt kul att låta henne gå dit utan att man själv följer med. Sågen blev dock omhändertagen och ligger i vårt garage, i väntan på att någon saknar den eller att återvinningen vill ta sig an den.

Skogsbrand

Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt då vi efter Pontus varit på kalas på lek -och buslandet begav oss ut i skogen för att stå på en kontroll i en scouttävling. Vi hade precis kommit fram och barnen och Andreas tagit en fika då en kille kom springade ut ifrån skogen och ropade att det brann. Jag trodde honom inte först, men insåg sedan allvaret och ropade på några andra ledare. Vi sprang upp emot skogen och möttes av flera chockade scouter som sprang emot oss. Andreas och några andra ledare fortsatte upp mot branden och insåg att det gällde att handla snabbt, 112 ringdes och Andreas sprang som en tok för att möta brandbilarna som kom ca 2 kilometer därifrån. Jag tog mig an de chockade barnen, gav dem att dricka och la dem ner på ett liggunderlag och pratade lugnt. 

Andreas och några andra ledare fick hjälpa till att bära slang och släcka elden, de kämpade hårt och elden spred sig flera hundra kvadratmeter. Brandbilar ifrån ca 4 stationer var på plats och en polishelikopter cirkulerade runt hela tiden för att kolla omfattningen av branden, som var stor.

När min tappra man tillslut kom ut ifrån skogen så luktade han enorma mängder rök och svett, var smutsig och sönderriven, hade trasiga byxor och lerdränkta skor, men mycket nöjd med sin insats.

Vi agerade precis rätt när det väl gällde, alla tog sin plats och gjorde det som den var bra på och tack vare vår scoutbakgrund så kände man sig ganska säker på hur man skulle gå tillväga vid en nödsituation.

Det var mängder med olika sorters brandbilar överallt i skogarna och Pontus legobrandstation var ingenting emot detta, många tankar som florerar just nu, men samtidigt så skönt att ha fått vara med som en samhällsinsats.

Kontentan av detta - det är snustorrt ute så var försiktig med elden. En olycka händer så lätt.

 
Brandmän brukar ju vara rätt läckra, men min man slår väl ändå allt!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.620523-skogsbrand-i-partille-svarslackt

Baka med flugor

Idag har vi vår lediga dag och den har uppmärksammats med bak i olika slag. Morotsbröd med surdegskultur som jag fått av svärmor, kärleksmums och blå playdoo. Köket ser ut som ett bombnedslag, så nu skall dammsugaren få visa vad den går för också.

Helgen kantas av kalas för Pontus del och en sväng i skogen på en kontroll i en scouttävling, så nu hoppas jag på fint väder. 

Någon som vet vad man gör åt hundratals flugor som ockuperar ens vardagsrum? De måste hållt sig gömda i väggarna under vintern och nu kläckts eller nåt, de syns ganska bra mot våra vita väggar och därför vill jag inte smascha dem med flygsmällan för då lär det ju bli fläckar som minnen efter dessa djur istället. Men man får lite känslan av en lagård när man kommer in i vardagsrummet, dock inte samma lukt som tur är, men synen av flugorna är densamma.

Övertänkt

Så, eftersom så många funderat kring mina jobbfunderingar så kanske jag skall meddela vad jag själv kommit fram till. Jag sökte nämligen en tjänst i kommunen på heltid, vilket jag inte haft tidigare och fick frågan av min chef om jag ville stanna kvar på min nuvarande arbetsplats eller om jag ville ha en tjänst på något annat ställe i kommunen. Detta var min stora fundering och jag kom fram till att jag stannar kvar där jag är, på ungefär samma procent som tidigare, eftersom man har rätt att gå ner från en heltid när man har småbarn, men nu finns ändå chansen att arbeta heltid om jag skulle vilja det någon gång. Jag söker ständigt utmaningar och därför tog det mig lite tid att fundera kring om jag ville utmana mig själv i att komma till en ny arbetsplats eller inte, men det blir skönt att stanna kvar och utvecklas där jag är just nu istället.

Usch, veckan har varit kantad av kvällmöten (som vanligt börjar det kännas som) och det där hjulet som bara snurrar på går fortare än vanligt. Nu är maken iväg och jag ska njuta av en kopp avsvalnat te helt i min egen värld, för barnen har jag lyckats få i säng, trots att det var svårt att få upp dem ur badkaret där de lekte att de var tomtar med skum över hela kroppen.

Tjuvlyssnade lite på Moa när hon satt och lekte för sig själv: - Mamma, äckar mig....(mamma älskar mig)
Lite berörd blir man allt i modershjärtat.

Senaste modet

Moa ville så hemskt gärna åka och bada i sin nya baddräkt, snabbt rusade hon ut med den utanpå klänningen, foppa-tofflor på fel fot och en tub på huvudet....underbara unge!

Varberg

I helgen tog vi en spontantur med husvagnen till Varberg. Bodde på Getteröns camping och njöt av det ljuva campinglivet :) Fredagen blev det sedvanligt tacomys och på lördagen cyklade vi in till Varbergs stad, 5 km, grymt imponerad av Pontus som klarade av att cykla hela vägen helt själv på två hjul, plus vägen hem. En sammanlagd sträcka på över en mil och då ville han cykla mera när vi kom tillbaka till campingen. Moa hade också kul där hon satt i sin cykelstol och killade mig på ryggen. I Varberg blev det en härlig cykeltur längs med havet, lite cykeluppvisning (inte av oss då utan av två enhjulingscyklister), marknad och trevli´g lunch med ett glas rosé i värmen. Väl framme på campingen spelade vi minigolf och grillade.

På söndagen begav vi oss till en stor fårfarm som låg nära Ullared, där vi fick se 500 får som precis hade fått lamm, så det bääades ordentligt. En liten picknick bland vitsipporna fick avsluta naturupplevelserna denna helg för för sedan begav sig familjen in i shoppingparadiset Gekås. Många, många tusenlappar och fyra timmar senare var det äntligen dags för en trött familj att ta sig hemåt med många härliga minnen och kassar i bagaget. Helgen kändes lång och som en liten minisemester, trots att vi bara var borta från fredag - söndag.

Nu har jag ett jobbigt beslut att fatta fram tills imorgon, vad gäller min jobbsituation, så det är dags att börja fundera ordentligt!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0