Historisk dag - 11 år sedan

Idag är det 11 år sedan jag och Andreas blev ett par...hipp. hipp, hurra!!!! Känns konstigt länge....

Imorgon är ännu en historisk dag då vi både två ska gå till jobbet samtidigt (tja, han börjar ju alltid tidigare på morgonen) men iallafall på samma dag båda två. Detta har inte hänt på 5 år! Jag har ju pluggat och sedan kom barnen emellan och eftersom vi delat på föräldrapenningen så har alltid någon av oss varit hemma då den andra gått till jobbet. Det ska bli spännande att testa på detta nya liv!

Idag har vi haft en bra dag, mycket har blivit gjort här hemma och vi har passat på att laga god mat under hela helgen faktiskt. Inte så att det brukar bli äcklig mat annars, men nu kändes det att det var mycket känsla i den :) Hallen är förövrigt klar nu, väntar bara på skjutdörrarna som felade lite i beställningen, men sedan så är dte 100% klart. Vår tapet var t.o.m med i en villa-tidning häromdagen som en trendig tapet...det ni....för första gången på länge så ligger vi i framkant vad gäller mode.

Tillbaka till maten, mitt under middagen idag när vi satt och åt vår fisksoppa med nybakat bröd så säger Pontus: "Visste ni att R (vår granne som är runt 60 år) har fått barn?"
Vi började asgarva båda två och frågade hur han menade.
"Jo, han har fått 7-åringar".
Vi frågade ut honom lite mer, men det visade sig att det var någonting helt taget ur luften som han helt plötsligt fick för sig. Andreas gick då igenom att R var både farfar och morfar och hade gamla barn, så det stämde inte att han hade fått ett gäng 7-åringar på halsen helt plötsligt :)
Jag älskar det spontana som helt plötsligt bara ploppar ur munnen på min älskade son!

Gudrun Sjödén

Nu har jag fått hem mina nya fina Gudrun Sjödén skor www.gudrunsjoden.se .....åh, det riktigt lyser Lina om dem.

Samtidgt säljer jag ett par likadana på www.tradera.com, där jag även varit tvungen att lägga in ett par nya skor som jag köpte till Moa på Gotland. De var superfina, men tyvärr för små....så nu blir det av att leta nya höstskor till skofantasten. 

Bloglovin

Gå gärna in på www.bloglovin.com och prenumerera på min blogg. På så vis missar du aldrig ett inlägg...

Eftermiddag

Konstigt egentligen eftersom man ofta äter middagen lite senare och det då är kväll. Men igår hade vi iallafall en härlig eftermiddag tillsammans. Jag slutade tidigt och fick för första gången chans att hämta Moa (och Pontus) på förskolan. Mysigt och regnigt, men vi packade in Pontus cykel och Moas vagn i bilen och blåste hem till en pappa som precis slängt in en skinkstek i ugnen. Pontus passade på att leka av sig utomhus medan vi andra bakade bröd, dammsög halva huset, diskade och lagade mat. En underbart mysig kväll med god mat och trevligt sällskap av hela familjen. Förra veckan var det kvällsmöten i stort sett varje kväll, så nu var det skönt att bara vara vi.

Pontus passade på att berömma Andreas för inskolningen av Moa: "Åh, nu är Moa själv på förskolan, vad duktig hon är. Vad duktig du är pappa som har lärt ehnne att vara där så bra!"

Dock gick det inte så bra idag, fick precis höra efter en 11,5 timmars arbetsdag att Moa varit hemma nästan hela dagen för de trott att hon var sjuk. Hon åt ingenting och var allmänt ur balans, men väl hemma så levde hon upp, åt som en häst (ja, inte havre, men mycket) och levde rövare som bara hon kan. Nu vet vi ju att det var ett spel för galleriet, hoppas bara att hon kommer över det och blir sitt vanliga jag igen på förskolan.
Ganska tufft ändå med inskolning, tänk dig själv att bli inslängd i en verksamhet du aldrig har varit och då anpassa dig till detta och inte ha en aning om hur länge du ska vara där, eller vad som egentligen förväntas av dig. "Mamma/pappa kommer snart" Vad är SNART i ett barns liv???

Jag står inför detta faktum hela dagarna, men när min egen unge inte vill.....hmmm....då hjälper inte 3,5 år på högskolan inte :(

Åttio

Idag fyller världens bästa mormor 80 år!
Supergrattis!


Gp 20/8-10

Kamel

Pontus var på förskolan första dagen efter semestern igår. De gjorde då Kims lek, som går ut på att ett av barnen skall plocka bort en sak från flera saker som ligger framme och sedan ska de andra gissa vad som är borttaget. Pontus tog bort en kamel. När de andra barnen inte kunde komma på vad det var så fick han ge dem en ledtråd. Att Pontus vet vad en ledtråd är tycker jag är spännande, det är inget ord som vi brukar använda till vardags, men jorå, han sa" det är ett stort djur som bor i öknen och går runt pyramiderna". Jisses, vad mycket han kan om kameler....hade vi ingen aning om och tydligen inte de andra barnen heller, för ledtråden var inte till stor hjälp :)

Moas första inskolningsdag var igår också och det gick bra. En aktiv tös som gärna klättrar på allting....hon har även fått en hel del hett temprament från sin mor, som väl lär visa sig så småningom.

Snyggful...Vi gjorde ALLT som stod i vår makt för att Pontus skulle välja ett par andra brillor, men nu verkar det dessvärre som att fler än han har fattat tycke för dem :)


Semestern har varit underbar med endast två dygn på hemmaplan, sååå skönt att bara vara ledig! Idag var första dagen på jobbet igen och det kändes skönt det också, fast på ett annat vis. Nu börjar jag arbeta 72,5 % så det är fyra relativt korta dagar, vilket känns väldigt bra. Moas inskolning börjar på onsdag och sedan sätter det riktiga vardagslivet igång. Känns som vi har levt lite vid sidan av nu sedan Moa kom till världen, men nu blir det mera på riktigt.

Vi började med några dagar i Dalsland, sedan vidare till Tjörn. Hem en snabbis och packa inför resa till Gotland i två veckor, där vi började med två tältnätter innan vi fick "tillgång" till vår husvagn. Sedan blev det tre dygn i Ullared och därefter Dalsland igen. Andreas började jobba redan förra veckan, så då tog jag barnen och gammelmormor med mig till Tjörn igen. Det har gått i ett, men varit super!

Drickenödig

Nya ordet från Pontus: varför krångla till det och säga törstig?!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0