Cykelstöld eller lån?

Igår åkte vi hem ifrån Dalsland och tog raka vägen till Delsjön där J, F och nytillskottet L väntade för att umgås och bada lite. Tyvärr glömde vi att låsa min och Pontus cykel som hängde fastsurrade på bilen, så när vi kom tillbaka efter två timmars trevligt samkväm insåg vi att någon tagit cyklarna. Mycket arga började vi att leta runtomkring oss eftersom en barncykel knappast kan komma någon till nytta. Vi hittade ingenting och beslutade oss för att åka hem. På vägen ner från badplatsen ser vi plötsligt en tonårig tjej som cyklar på PONTUS cykel. Andreas gjorde en tvärnit och vi gick fram och konfronterade henne. Hon blev vädligt förvånad och lite rädd och sa att hon hittat cykeln släng lite längre upp. Några andra tjejer kom också dit och tillslut trodde vi på vad de sa och Pontus blev väldigt glad över att få tillbaka cykeln. Min däremot trodde jag var helt körd, men vi tittade ändå runtomkring oss under hela vägen ner. Längst ner nästan vid spårvagnshållplatsen ser jag en cykel som ligger slängd i gräset och mycket riktigt där låg den (jag som redan hade börjat ställa in mig på vilken ny cykel jag skulle köpa). Någon har alltså "lånat" cykeln för att komma fort ner för backen. Tack för att du lämnade den hel, men fråga gärna nästa gång. Det tar hårt på en 5-åring att bli bestulen på sin favoritpryl som han använder dagligen, varför stjäla från ett barn? Det har satt djupa spår och min förhoppning är att Pontus när han blir stor ALDRIG kommer göra något liknande.

Bästa semestern

Ja, både jag och Andreas har tyckt att detta varit den bästa semestern vi haft. Inte pga väder och sånt utan tack vare vår familjekonstellation och all tid vi haft tillsammans. Båda barnen har varit väldigt mysiga mot varandra, Moa har lugnat ner sig betydligt och både hon och Pontus har njutit av att bara vara, ta dagen som den kommer och av att leka tillsammans med oss eller med varandra. Vi valde att inte ha några större planer utan for dit vi kände för just då, vilket resulterade i Gränna, med polkagrisar i mängder, Visingsö med remmalag och rökt fisk, Moa trampade i hästbajs vilket vi fått höra under hela semestern som en kul anekdot. Sedan vidare till Bergs slussar, Norrköping och Kolmården där barnen glatt tagit med sig minnen som: Zebran bajsa, Apan kissa, Elefanten bajsa, inte krama Bamse - bara vinka. En mysig lunch mitt i staden på Café Gubbens trädgård, superservice - en liten oas mitt i stan. Stockholm där vi hann med att bada i Mälaren, kolla in slottet, åka tunnelbana, Kaknästornet, en tur upp på Globens tak, Junibacken, Riddarholmskyrkan, Kungsholmen runt med båt, middag hos Andreas kusin A och hennes sambo J och förstås Gröna Lund där vi var en heldag fram tills de slängde ut oss. I Söderköping åt vi en glasslunch för 400 kronor, väldigt gott och fräckt stora glassuppläggingar och kollade slussarna. Sedan tog vi en tur till Sankt Annas skärgård där vi hyrde kajak och paddlade en kväll, nu står en egen höjt upp på önskelistan :) Efter mysiga dagar i skärgården begav vi oss till Västervik och sedan till Mariannelund där vi hälsade på hos Emil i Katthult och barnen i Bullerbyn. Hem snabbt och lämnade av husvagnen, sov i några timmar och sedan vidare till Tjörn med krabb- och makrillfiske, bad och familjemys och sedan avslutade vi med många dagar i Nössemark där det plockades hallon, svamp, åt gratis tunnbröd på Nössemarksdagarna, gungade och tillbringade tre heldagar ute på en udde i Stora Le med bad, bad, bad och sol. Moa som började semestern med att vara livrädd för vattnet hoppar nu i själv och plaskar och har jätteskoj, så roligt att se denna förvandling. Idag gick jag upp först av alla i familjen (ja, svärmor, det är verkligen kors i taket, vet inte vad som flög i mig) och bakade bröd och bullar, hängde tvätt och rensade ogräs. Sedan kom våra kära grannar hit på fika medan vi åt frukost ute på altanen, underbar morgon. Dock kom regnet några timmar senare mitt i trädgårdskötseln, så barnen tog av sig och sprang nakna med jag och Andreas tog på oss badshorts och tvättade altangolvet, inte ska vädret få förstöra våra planer. Mitt nya projekt är en stegräknare (inköpt idag på XXL, en väldigt kul affär för övrigt) och jag ska försöka uppdatera varje dag med hur många steg det blir, har ett mål med detta och lite annan träning som jag avslöjar i början av december.

Bröllopsdag

Idag är det 4 år sedan vi sa ja till varandra och lovade evig kärlek! Solen skiner på oss idag, nu njuter vi. För 4 år sedan blev det lite regnstänk i brudslöjan, men det gjorde ingenting för tack vare alla nära o kära så hade vi en fantastisk dag som vi kan minnas när vi öppnar en flaska skumpa ikväll. Efter gårdagens besök på Delfinshow när vi frågade Pontus om vad han tyckte blev svaret, vilken tyckte du var snyggast? Av delfinerna eller, frågade vi. Nej, av de andra...jag tyckte hon i mitten. Pontus fokuserade således inte alls på de som hade huvudrollen, delfinerna, utan på de snygga djurskötarna!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0