Lycka?

Det finns ingen lycka som varar för evigt.....

Midsommarbilder

5 år tillsammans med världens bästa

I lördags, den 7 juli 2012 hade jag och Andreas varit gifta i 5 år, känns underbart, men samtidigt lite skrämmande vad fort tiden går. Barnens farmor och farfar tog med sig barnen upp till landet så vi skulle få en helg utan barn, någonting vi faktiskt passade på att utnyttja till max. Under fredagskvällen passade Andreas på att arbeta i badrummet och jag gjorde någonting jag inte gjort sedan jag var tonåring. Jag åkte till Allum och shoppade, ja, jag gick in i hur många affärer som helst och handlade, strosade och provade. Det var en annorlunda känsla och Andreas ringde tom och frågade vart jag tagit vägen för jag tog god tid på mig. Resultatet blev lite kläder till barnen (såklart), några shorts och en klänning till mig, smycken och nagellack (här kan jag tacka min kollega som alltid har så fina naglar), duk till trädgårdsbordet, lite tyg eftersom jag nu fått en symaskin och lite annat smått och gott. Glad i hågen åkte jag hem och skulle visa upp allting för maken. Dock blev det inte riktigt som jag tänkt då jag när jag skulle stänga bagageluckan på bilen lyckas med manövern att slå igen den rakt över munnen på mig själv. Resultatet av detta blev ett sår strax nedanför näsan och även inuti munnen vid tänderna. Det gjorde förbannat ont och blev svullet, men nu verkar det gå över sakta men säkert.På lördagen passade vi på att äta en långfrukost ute i trädgården och sedan fortsatte Andreas arbeta i badrummet medan jag la ut lite grejer till försäljning på Tradera, samt städade. På eftermiddagen åkte vi in till Liseberg och såg på Häckners varité, samt åt väldigt gott på restaurang EAT. När vi kom hem satte vi oss i trädgården och mös med tända ljus och spelade 10.000. Ett perfekt sätt att fira sin 5-åriga bröllopsdag med världens bästa man på!Söndagen gick vi upp tidigt, packade matsäck och begav oss mot Marstrand där vi hyrde varsin havskajak. En underbart dag med lagom sol och moln, inte så mycket vågor och en enorm frihetskänsla. Lyckan var total där vi gled fram bara vi två tillsammans. Dock kände jag mig som en elefant i ett kylskåp när jag skulle åla mig i kajaken, en mage som var i vägen hur jag än gjorde, så det var nog bra att vi passade på nu innan magen växt till sig riktigt ordentligt. Ligger redan lite över "normal" kurvan så vi får se vart det barkar hän.När barnen kom hem berättade de om sin egenhelg med farmor och farfar och den verkar också ha varit lyckad, så sammantaget har hela familjen fått njuta fast på helt olika sätt.

30 år

Nu är man tant på riktigt...jag har nog aldrig blivit så firad som denna dag. Tårta av goa kollegorna, en mobiltelefon av min man, samt trisslotter som han gömt på alla rutinställen i morse, Moa var fascinerad av att det fanns en trisslott instucken i tandkrämskorken (tur att jag borstade tänderna i morse) och Pontus hittade en lott i bilen. Även i tallriken och I-paden fanns det lotter, så nu vet ni hur mina morgonrutiner ser ut, ska kanske inte erkänna att den första jag hittade var den i I-paden - Smurfarnas brysselkål måste ju skördas det första man gör på morgonen :)

Jag mår för övrigt mycket bättre nu, det var mitt järnvärde som spökade, men nu är det nästan för högt, så alla jordgubbar som jag vräkt i mig verkar ha gjort susen. Magen växer som den ska och det är en riktigt livlig krabat som håller igång hela kvällarna. Förhoppningsvis har den spelat sitt spel i magen och är lugn som en filbunke när den väl kommer ut. Jag orkade till och med ha en fantastik 30-års fest i lördags, med lika många gäster som antalet år jag fyller. Sista person lämnade runt 03.30 och jag o min man fick se solen gå upp samtidigt som morgontidningen kom medan vi diskade champagneglas. Vi kunde sitta ute hela kvällen och njuta av grillbuffé och mängder av knott och jag fick nöja mig med Billabong bubbel som faktiskt var riktigt gott. Kändes skönt att slippa baksmällan och bara engagera mig i tröttheten dagen efter, även om det hade varit gott att få fira med några glas rosé när man ändå fyller jämnt. Jag fick i stort sett allting som jag önskat mig och konstaterade att det faktiskt är ganska kul att fylla år med tanke på alla genomtänkta presenter. Dock ökar pressen lite nu när jag fått en symaskin.... Stort tack till alla som var där och firade mig, jag är överväldigad!

Lite typiskt, gick in på www.hejaabbe.com idag, en blogg jag gärna följer och ser följande länk till en tänkvärd text, som träffade mig direkt i hjärtat. Dels för att jag ju fyller 30 år idag och dels för att min son lever i grannvärlden till denna text. Även om jag njuter av att fylla år och just nu känner mig extremt tillfreds med att vara mitt i livet, så får texten mig att tänka framåt och på hur andra har det, usch....jag ryser i hela kroppen. Läs den bara!

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0