Meddelande från Storbjörn

Idag har Storbjörn haft en härlig dag tillsammans med de tre yngsta i familjen Marmin. Vi började med en tur till Backaplan eftersom mamman i familjen är lite rädd för svinet som härjar och tänkte att där är det så mycket utomhus som möjligt, men samtidigt affärer som ju var huvudsaken till utflykten. Vi började på systemet för att lämna tillbaka lite vin från helgens möhippa. Kassörskan frågade om Lina ville ha pengarna insatta på kontot eller kontant och Lina svarade på kontot och öppnade plånboken för att lämna fram sitt kort. Fanns det något kort där då, näe...inget kontokort och inget körkort för dessa hade hennes man fått med sig från i måndags. Lite snopen, så fick hon pengarna kontant och började då fundera på hur handlingen skulle gå utan kort. Men hon kom snart på att man kan ju göra som förr i tiden - använda sig av kontanterna (tur att det var mycket vin som lämnades tillbaka). KappAhl blev nästa stopp och där fick vi tag i lite tröjor till barnen och sedan fick Lindex sig ett besök, som inte genereade någonting. Därefter blev det burgar kungen och alla blev mätta och nöjda för en färd hemåt med Svingelskogen på högsta volym.

Hemma blev det hand-och fotavtrycksmålningar högt och lågt, vilket Moa uppskattade sådär kanske. Lite svårt att hålla still handen efter att den nästan med våld öppnats och borttagits från munnen. Detta resulterade i att hela familjen (ja, den del som var hemma idag iallafall) hoppade i badkaret och plaskade så det stod härliga till. Jag fick frågan, men avböjde vänligt detta erbjudande till förmån för de andra barnen som jag ska besöka.

Moa somnade en stund efter badet och Pontus och Lina tog medicin, spelade dator och mös tillsammans med mellanmål bestående av morotsstavar på Pontus initiativ - som alltid! Sedan gjorde de köttfärssås tillsammans med enbart ett missöde, då Pontus själv öppnade en champinjonburk och sedan skulle hälla av spadet, men det slutade med att allting i burken åkte ut i vasken (som inte var rengjord alls), men det finns resurser i detta hem vad gäller mat, så fram med en till burk och det hela var åtgärdat.

Bolibompa och mera medicin och sedan skulle Lina lägga Moa, medan Pontus for fram precis utanför hennes dörr och lät som bara den, Lina blev lite irriterad och bad honom sluta, det fungerade sådär och tillslut så bad hon honom att gå ner. Då var Moa klarvaken igen och precis när hon nästan somnat så ringer telefonen och Pontus rusar upp för att meddela detta (tack, men signalerna lät väldigt tydligt in i sovrummet, så informationen var överflödig) och på nervägen så ramlar Pontus i trappan och skriker som bara den. Lina lämnar Moa (som också börjar skrika), tar hand om Pontus och frågar om han är trött. Jo, det var därför han var störde lite och så och han ville gärna lägga sig. Lina in med Pontus och läste saga, Moa lät litegrann och sedan in till Moa och vysscha henna tills hon somnade. In till Pontus igen och lägga sig en lite stund så han kom till ro, med Moa började låta några gånger, men tillslut somnade Pontus och Moa av sig själv, så Lina gick ner och skriver av sig i mitt namn!!!

Pappan, är på möte om någon undrar (som vanligt på torsdagarna) och funderar någon över Linas val av antal barn så står hon fast. Jobbiga nattningar är en del av spänningen!!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0