Matvanor

Dagens mat har varit så otippad. Vi började med frukost, vilket ju är ganska vanligt att man gör på morgonen. Barnen åt inte så mycket, även detta tillhör vanligheten. Till lunch blev det lite bråttom för att dagen skulle klaffa, så jag stekte på lite korv, köttbullar och makaroner vilket ju brukar vara "barnmat" för de flesta barn, men mina två åt litegrann och jag kände att det inte var någon idé att tjata om att allt skulle ätas upp. Till middag sedan åt vi stekt strömming med potatismos, lingonsylt och spenat. Alla var med och lagade maten, Moa tog upp fisken ur påsen, Andreas klippte av fenor, Pontus vände i ströbröd och jag stekte den. Allt i ett enda löpande band... Pontus åt fyra portioner med mat, Moa åt två, lite smått förvånade konstaterade vi att detta är ett ganska förekommande fenomen hemma hos oss, för barnen äter gärna fisk, grytor och grönsaker framför kött.

Idag åkte julen ut, lite sorgligt med vår fina gran, men samtidigt känns det på vädret som att våren är på gång och det är härligt. Kontrasterna är totala, igår skottade vi undan ca 2 dm nysnö och idag har det regnat större delen av dagen. 

Igår hade Pontus en kanondag med sin moster och morbror (mosters sambo). De tog med Pontus på bio för första gången i hans liv. Sammys Äventyr på Bergakungen blev debuten! När Pontus kom in i foajen och såg reklam på tre TV-apparater så trodde han att det var de han skulle titta på och frågade vart han skulle sitta någonstans, söta du! Efteråt blev det Mc Donalds och massa mys på eftermiddagen så vi såg inte skymten av honom förrän på kvällen, då det blev handboll för hela slanten. Pontus har haft nedräkning till denna dag och skrivit in i kalendern att det är BIO som gäller. Tur att förväntningarna uppfylldes, nu väntar han bara på nästa film om bilar som kommer till sommaren. 

Moa har varit helt torr nu efter de två sista nätterna och även under dagarna. Idag gick hon självmant upp ifrån källaren och satte sig på pottan för att bajsa. Fantastiskt vad duktig hon är!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0