Blöjor o böcker

Skulle gå och lägga Moa och eftersom hon kissat på sig inatt, plus någon natt före det, så pratade jag och Andreas om att hon kanske skulle ha blöja på sig så slipper vi att sängen blir genomvåt. När vi kom upp så hade Moa hört vad vi pratat om och gick direkt fram till skåpet med de sista blöjorna i, tog på sig en Up´n go blöja och gick några steg, som en riktig hjulbening, kände efter på blöjan och tog några hjulbenta steg till, kände efter och kollade på mig. Jag frågade om det kändes konstigt och om hon ville ha sina trosor istället och mycket riktigt, det ville hon. Hon har nu inte haft blöja sedan slutet av julhelgen och det verkar ju inte som att det är läge att ta på nån heller, nu har hon ju testat på eget bevåg.

Väl framme i sängen så har det hittills bara varit "knacka på" -boken som fungerat som godnattsaga, hon får alltid välja själv och det slår aldrig fel. Till föräldrarnas stora glädje fick hon två nya böcker när hon fyllde 2 år, "ut och gå" och "varför då?", alla skrivna av Anna-Clara Tidholm för små barn. De låter nästan exakt likadana och är oerhört enformiga, men Moa älskar dem. Tack älskade mamma för att vi nu har tre böcker som vi lärt oss utan och innan, jag vet ju vem hon har att brås på. Vad sägs om "Petter och hans fyra getter" och "Pojken och hans ulliga får". Du har ju "Örjan, den flygrädda örnen" att falla tillbaka på, så Moa brås nog på både dig och mig.

Idag var det besök hos Pontus sjukgymnastik på morgonen, maken till motorisk duktig son får man leta efter. Han körde järnet med sjukgymnasten, som snällt fick krypa under stolar, slå kullerbyttor och springa uppför en rutschkana. Även Moa var med och hon passade på att gymnastisera hon också. "Moa hoppa matta", "Potsu hoppa matta", "Farfar bada", "Farfar Maji åj" (Farfar och Malin fyller år), standard fraser hos henne just nu. Sååå roligt när orden börjat att flöda.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0