En vecka går fort!

Veckan som gått har kantats av att alla barnen varit sjuka i omgångar, vilket gjort att jag varit helt isolerad i sjukstugan och inte alls hunnit med det jag haft planer på. Att blogga om vår glöggmyspysselkväll var en sak, så nu kommer ett litet inlägg om det. Vi var 30 personer som tillsammans hade en supermysig kväll hemma hos oss förra lördagen. Alla hade i uppgift att ta med sig någon form av pyssel och ett glöggtilltugg, det blev många kul och goda grejer. Bland annat, julgrupper, apelsiner med nejlikor, smälkarameller, pappersstjärnor, Rudolf med röda mulen, luftballonger att hänga i granen, baka och garnera pepparkakor. Alla var i full gång och det blev mycket fina grejer gjorda. Till glöggen fanns det, choklad, smörkola, snacks, fudge, knäck, dadlar med bacon, jordnötskakor mm. Vi hade även gjort köttfärssoppa och bakat bröd och knäckebröd. Till efterrätt gjorde jag en lingoncheesecake med pepparkaksbotten. Så det fanns att äta hela kvällen. Vi satt uppe tillsammans med våra grannar och Andreas bror med familj till ganska sent på natten och njöt över att det blivit en så lyckad kväll. Dagen efter tog jag och Andreas med oss sex barn och åkte till Björndammens och badade, lite som familjen annorlunda, men det gick superbra och barnen var kanonduktiga på att ta hand om varandra. När vi kom tillbaka hem då hade Kusinernas föräldrar fixat lunch och sedan var set bara att ta tag i städningen efter gårdagen. 


Nu har vi även hunnit avverka första delen av julen, uppesittarkväll/natt med Bingolotto hemma hos våra grannar och jag vann 17 kronor på V75, så nu är nästa års budget lite förändrad:) Igår var det dags för julafton, vi startade en ny grej på morgonen, som en granne längre bort på gatan brukade ha som tradition. 

Tomten hade bundit fast ett snöre var i varje barns säng som de fick följa genom hela huset upp och ner och runt för att sedan komma fram till sina paket, jättemysigt så länge inte Viggo drog i snörena så de spändes och blev till en snubbeltråd. Jag och Andreas brukar aldrig köpa julklappar till varandra, men i år hade jag fått en heldag på Hagabadet når jag handlade på Ica, så det fick bli en present till honom, en dag för bara oss två och eftersom han gärna ville ha en högtalare till IPhone och iPad, så köpte en en jättesöt rosa liten högtalare som går på vibrationer där man ställer den, till mig. Sedan åkte vi till farmor och farfar med dopp i grytan klockan 12, som är en helig och fantastiskt god tradition, dopp, saltat kött, julkort och senap. Första gången tyckte jag inte alls om det, men nu riktigt längtar jag efter det! Självklart kom tomten också och Moa sa att hon trodde att det var farfar, men sedan kom hon på att det kunde det ju inte vara, för han var ju ute och slängde soporna. Viggo sov när tomten kom, så han vaknade vara upp till massa paket.

På eftermiddagen bar det hem till mina föräldrar där vi åt ett härligt julbord och träffade tomten även där. Efter en stund utbrister Moa, som ju är rädd för tomten och satt i mitt knä: jag vet vem du är, du är ju Metha! Då tog tomten av sig skägget och blev en mormor istället. Viggo såg lite skeptisk ut först, men sedan var han också lugn med att mormor bara bytt till lite rödare kläder. 
Vi brukar aldrig ge julklappar emellan oss vuxna här heller, men min syster och hennes sambo hade trots det fixar ett paket till mig, nämligen en startplats på loppet Springcross 2014, sim går på Gärdet i Stockholm den 3 maj. Ska jag springa ett lopp, jag som precis klarat 5 km och nu inte har sprungit på flera veckor. Ok om det varit ett litet lopp, men det här är på 1,8 mil!!!! Jag är ju ingen löpare! Nu har jag en morot iallafall och det är att komma runt på er eller annat sätt och gärna före min syster! Nu jävlar! Pontus tyckte att det var mer ett straff än en julklapp!!

God jul från hela familjen Gris!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marmin

VARJE DAG SKER SMÅ UNDER - men så lätt det är att ta dem för givet!

RSS 2.0